Les tradicions de les Fires que no et pots perdre

Ja són aquí, ja les estem olorant, ja han arribat les Fires de Sant Narcís! Un any més, del 28 d’octubre al 6 de novembre, es celebrarà la festa per excel·lència de la ciutat, en la que petits i grans gaudiran de les incomptables activitats que s’ofereixen. Tot i això, hi ha certes tradicions que es repeteixen any rere any en una espècie de ritual que no et pots perdre. Quines són?

 1. El pregó. Amb el pregó s’inicia tot, és el moment en què ja podem confirmar que la festa ha començat i ningú l’aturarà. Des de la Plaça del Vi, aquest any els encarregats de dur-lo a terme són els Marrecs de Salt. El podreu gaudir el divendres 28 d’octubre.
 2. El correfoc. El dissabte 29 d’octubre a partir de les 23h, els carrerons del Barri Vell s’ompliran de foc i de corredisses gràcies al correfoc, un any més dut a terme pels Diables de l’Onyar! Esteu preparats ja per córrer?
 3. Els castellers. Les Fires de Sant Narcís no són Fires si no hi ha castellers. Per això, durant totes les celebracions podreu gaudir d’actuacions castelleres de primer nivell.
 4. Les fires a 1€. Amb la crisi va arribar aquesta proposta de Fires Anticrisi, i realment s’ha convertit en una tradició. Durant la tarda del dijous 3 de novembre, totes les atraccions valdran només 1€. Definitivament és el dia preferit de tots els nens i nenes de la ciutat!
 5. La baixada d’andròmines a l’Onyar. Només un dia a l’any, l’Onyar s’omple de petites embarcacions fabricades casolanament que baixen des del Pont de Pedra fins al Cul de la Lleona. Us recomanem que no us perdeu aquesta tradició el 5 de novembre a partir de les 11h del matí!
 6. La Girona Zombie Walk. Dins el Festival Acocollona’t es celebra des de fa uns quants anys la Girona Zombie Walk, una caminada per la ciutat ambientada en una invasió zombie on tothom es disfressa i es vesteix com si l’apocalipsi hagués arribat. No apte per a petits!
 7. Els focs artificials. La tristor i l’alegria es barrejen durant els focs: les Fires s’acaben però un any més gaudirem de l’espectacular espectacle pirotècnic al Parc de les Ribes del Ter. Enguany serà el 6 de novembre a partir de les 20h.

Quines altres tradicions celebreu any rere any durant les Fires de Girona? Les volem saber totes!

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res