5 coses que ens encanten a tots els gironins

Fa uns dies us vam explicar 5 coses que hem fet tots els gironins, i des de les xarxes ens n’heu demanat una altra entrega… però li hem volgut donar un gir. Per això avui us portem les 5 coses que ens encanten a tots els gironins!

  • Quan arriben les Fires de Girona. I no queda res per a que arribin aquest any! És inevitable, l’olor de les castanyes, les atraccions… la gent es transforma i els gironins sortim al carrer en massa a celebrar les Festes de Sant Narcís, el nostre patró.
  • Passejar de nit pel solitari Barri Vell. Un plaer adult, com diria aquell anunci. Especialment a les nits d’hivern, quan no hi ha ni una ànima pels carrers de la ciutat, és quan més ho gaudim! Els carrers plens d’història ens fan caminar i caminar sense destí ni cap sentit, però sense cansar-nos mai.
  • Quan la ciutat apareix al telenotícies. Siguis on siguis, quan veus que al telenotícies estan parlant de Girona deixaràs anar un “Shht, que parlen de Girona!” per veure què ha passat.
  • Que als matins tota la ciutat faci olor de cafè. Tenir la fàbrica de Nescafé a prop fa que tota la ciutat olori, inevitablement, a cafè. I ens encanta!
  • Quan una sèrie o pel·lícula està filmada a Girona. Una satisfacció personal ens recorre tot el cos quan veiem que escullen la nostra ciutat com a escenari per a una gran producció: només cal veure el rebombori arran de l’arribada de Joc de Trons a la ciutat!

Tot això se li suma a les coses que tots els gironins hem fet: comptar les escales de la Catedral mil vegades i treure’n un número diferent cada cop, Menjar-nos una crêpe del Crêpdequè? una tarda d’hivern, acabar una nit de festa tancant la Sala Platea, emocionar-nos quan Girona apareix a un anunci de televisió, sèrie o pel·lícula i presumir de què les patates braves del König són les millors del món. No falla!

Alguns de vosaltres ens heu fet arribar les següents idees: saltar en mig del Pont de la Princesa per veure com tremola; menjar xurros, porres o brunyols de la xurreria Montse; quedar a Correus amb els amics; fer-li un petó al cul de la lleona; anar a fer un suís a l’Antiga; passejar per la Muralla… i moltes més!

Esteu d’acord amb totes? Què més us encanta de la ciutat?

Dieu-nos-ho, perquè ben aviat farem un recull ben gran de totes les costums que tenim els gironins, el que tots hem fet durant la nostra vida i el que tot gironí ha d’haver fet abans de morir.

  • Arnau
    04/04/2017 at 11:33

    Porto gairebé 3 anys a Girona i m’he sentit identificat amb aquestes 5 coses! Casi que ja em considero Gironí 😛

Add a comment

També et pot interessar...

al dia!

Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


Els més populars

No et perdis res