Tota la informació de la Cavalcada dels Reis Mags

Prop de 270 persones participaran a la rua, que sortirà a les 18.30 h des del passeig del General Mendoza

Tot i que els més petits de la casa no vulguin tornar al “cole”, el Nadal ja s’acaba i es que la tradicional cavalcada de Reis posa el punt final a les activitats de la programació de Nadal d’enguany a Girona. Demà divendres 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus seguicis, recorreran de nou els carrers de la ciutat per fer arribar la il·lusió als infants i a les seves famílies.

La regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha explicat avui els detalls de la cavalcada juntament amb el president de la Confraria de Jesús Crucificat –  Manaies de Girona, organitzadora de la rua, Narcís Reixach, i el coordinador de l’activitat i membre dels Manaies de Girona, Xavier Casan.

Tal com és habitual, la rua sortirà des del passeig de General Mendoza a les 18.30 h i arribarà aproximadament a les 21 h a la plaça del Vi, on els Reis d’Orient pronunciaran el pregó. La cavalcada començarà al passeig del General Mendoza, i passarà pel carrer d’Ultònia, el carrer del Migdia, el carrer de la Creu, el carrer de Joan Maragall, la plaça de Pompeu Fabra, la Gran Via de Jaume I, l’avinguda de Sant Francesc, el lateral nord de la plaça de Catalunya i la pujada del pont de Pedra.

Prèviament a la cavalcada hi haurà les tradicionals precavalcades, que sortiran a les 16 h de La Mercè. A partir de la mateixa hora, es muntarà el campament reial a la zona dels jardins de la Pedreres. Els tres Reis sortiran del campament cap a les 18 h per anar fins al punt de sortida al passeig de General Mendoza.

En aquest trajecte, aniran a peu pels jardins de les Pedreres, el passeig de Fora Muralla, la pujada de les Pedreres, el carrer del Carme i la passera de l’Alferes Huarte.

“Aquest any més que mai ens fa falta il·lusió i esperança als carrers i esperem que sigui una nit màgica per als infants i per a les seves famílies”, ha destacat la regidora Eva Palau, que també ha agraït la tasca dels voluntaris i les entitats, com Manaies i Protecció Civil, que fan possible la cavalcada.

Enguany formaran part de la cavalcada unes 270 persones, algunes de les quals hi participaran gràcies a la sol·licitud que van fer a través formulari que es va obrir al web de l’Ajuntament amb aquesta finalitat. En total, s’han rebut 48 sol·licituds a través d’aquesta via que s’ha posat en marxa per primer cop aquest any. “És d’agrair la mostra d’interès i la voluntat de participar en la cavalcada de tota aquesta gent de Girona”, ha subratllat la regidora.

Igual que els darrers anys, durant la rua es repartiran unes 2 tones de caramels aptes per a celíacs i per a persones amb tot tipus d’intoleràncies.

La cavalcada de Girona tal com la coneixem avui dia, amb elements de cavalcada medieval, es va instaurar el 1992. Es preveu que l’any vinent i el següent (2019 i 2020) s’allargui el recorregut de la rua per motius de seguretat i d’afluència de públic, ja que la vigília de Reis caurà en cap de setmana.

Protecció Civil tornarà a repartir polseres identificatives per als infants

Aquest serà el tercer any que l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Girona col·labora en la cavalcada de Reis realitzant tasques preventives i de sensibilització entre la població gironina. Amb la voluntat de promoure la seguretat entre els més menuts, l’entitat repartirà polseres d’identificació per tal que, si algun nen o nena es perd, sigui més fàcil trobar les dades de contacte de la seva família.

L’entitat tindrà instal·lat un punt d’assistència i de recollida de polseres a la plaça de Catalunya el mateix 5 de gener, de les 10 h a les 18 h. Com a novetat, enguany aquest punt romandrà obert fins al final de la cavalcada (a les 21 h) com a punt de trobada en cas de pèrdua d’algun infant.

D’altra banda, l’entitat donarà cobertura també a les precavalcades, al campament i a la cavalcada per col·laborar amb el dispositiu preventiu de seguretat previst. Entre altres, hi haurà 4 voluntaris d’equips de protecció individual (EPI) per a l’extinció de possibles conats de foc al campament i durant la cavalcada. Es preveu que participin a la rua durant tota la jornada una quinzena de voluntaris i voluntàries de protecció civil.

Podeu consultar més informació al web www.girona.cat/nadal

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars