Una nova mesura de la Policia pretén acabar amb l’ús del mòbil al volant

Sembla que la gent tot i veure centenars d’anuncis de la DGT a la televisió i veure i escoltar per les notícies que han tingut lloc accidents per culpa d’estar amb el telèfon al volant, encara no està prou conscienciada de la perillositat que suposa per ells mateixos i sobretot, pels que tenen al voltant, i es que aquest 2017 la Policia Municipal de Girona va arribar sancionar prop de 400 conductors amb el mòbil a les mans.

Ja n’hi ha prou.

Des de la Policia Municipal de Girona s’ha engegat una nova mesura la qual consisteix a fer voltar cada dia un cotxe patrulla pels carrers de la ciutat amb l’objectiu d’enxampar els conductors que fan servir el mòbil mentre estan al volant. L’inspector de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, explica que la voluntat és rebaixar l’accidentalitat i reconeix que per al cos “és una prioritat”, ja que segons ha concretat posteriorment, la utilització del telèfon mòbil va lligada a l’augment dels sinistres.

Tanmateix el regidor de seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha deixat clar que “no hi ha cap voluntat recaptatòria” i que la mesura vindrà acompanyada d’una campanya de sensibilització i comunicació al ciutadà.

D’altra banda, un altre dels propòsits d’aquest any de la Policia Muncipal de Girona serà el de ser més severs amb les conductes incíviques per part de veïns de la ciutat. El soroll és una de les més importants i per les quals reben més trucades per part de veïns. Des del cos s’han proposat “no ser gens condescendents amb aquells que no respecten el descans dels seus conciutadans”. Les denúncies per fressa suposen un 10% del total de les trucades que obliguen a actuar a la policia gironina.

 

Altres dades

Aquest 2017 la Policia de Girona va rebre al voltant de 50.000 trucades, de les quals tan sols la meitat han suposat una actuació per part dels agents.

Respecte a les prop de 25.000 trucades que han comportat una actuació, el 35% feien referència a temes de circulació, com accidents, requeriments de la grua o regulació del trànsit per alguna incidència. Un 25% feien referència a sorolls, manifestacions sense autorització o queixes per problemes amb animals. Del 40% de trucades restants esarien relacionades amb furts, danys o robatoris que hi ha hagut a la ciutat o assistència a persones.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars