El 13è Festival Tempo Girona creix del Barri Vell fins a la Copa amb mig centenar de propostes

El 7 i 8 d’agost, la Copa s’incorpora com a nou escenari amb concerts de Dorian, MClan, Sofia Ellar, Paula Cendejas, Amato i Tawa

Del 15 al 31 de juliol el passeig Arqueològic al Barri Vell acollirà propostes gratuïtes de música, gastronomia i literatura amb artistes com The New Raemon o Natxo Tarrés & The Wireless

El Festival Tempo de Girona, que se celebra al Barri Vell de la ciutat a l’estiu, creixerà en la seva 13a edició fins a la Copa, on el 7 i el 8 d’agost hi haurà concerts d’artistes consolidats i revelacions com MClan, Dorian, Sofia Ellar, Paula Cendejas, Amato i Tawa, amb una capacitat inicial per 2.000 espectadors al dia. Prèviament, del 15 al 31 de juliol als jardins del passeig Arqueològic hi haurà una quarantena de propostes diàries i gratuïtes de música, gastronomia, literatura i altres arts escèniques, entre els quals concerts de The New Raemon, Laura West, Natxo Tarrés & The Wireless, Blanquito Zurdito, Carmen113, Shí, i el Tempo Llibres conduït pel periodista i escriptor Martí Gironell amb autors com Gerard Quintana. Aquest any, com a altre novetat aposten per la inclusió social amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE i el Sector Est de Girona.

Albert Piñeira va subratllar que «Tempo va tenir la valentia d’organitzar el festival el 2020, en un any molt difícil pel sector cultural i enguany ens torna a presentar una proposta eclèctica i de qualitat. Es tracta d’un oasi de música, cultura i gastronomia que no està aïllat de l’entorn, sinó que interactua amb el que té al seu voltant». Quim Ayats ha explicat que «és necessari celebrar que la cultura no s’atura, que el Festival Tempo continua endavant. Vull agrair a tot l’equip per ser persistents, que malgrat les dificultats, aquí esteu per donar aquest suport que tan necessita la música, els artistes, els programadors, i tot el sector cultural en general. Insisteixo que és fonamental el treball de forma transversal entre els diferents agents culturals per donar aquest suport i fomentar noves produccions i donar continuïtat a les que ja estan en marxa». Per a Miquel Curanta «Tempo és un festival que és important que hi sigui per la seva capacitat d’adaptació i eclecticisme, ja que fusiona gèneres com jazz, flamenc, pop i rock. Està molt arrelat al seu entorn, al mig de la ciutat, i és un veritable oasi de música i de bon rotllo. També és destacable que s’aposti per un bon nombre important d’artistes locals i que es pugui donar veu als nostres artistes». Albert Candela ha apuntat que «enguany volem treure pit i amb el Tempo Copa intentarem consolidar-nos com un dels festivals d’estiu de referència. El Tempo Village serà un oasi dins del Barri Vell i les fórmules que ens han convertit en un festival únic se seguiran repetint: música de km 0 sota les estrelles, gastronomia local, llibres amb en Martí Gironell i un espai ple de màgia al passeig Arqueològic.

Tot el festival complirà estrictament les mesures de seguretat i sanitàries». 2.000 espectadors al Tempo Copa. L’objectiu del Festival Tempo Girona, conegut com ‘El Festival petit del Barri Vell’, és seguir essent una cita cultural ineludible els dies d’estiu al Barri Vell de la ciutat, amb propostes diverses, gratuïtes i d’àmbit local. Enguany fa un pas més per convertir-se en un dels festivals de referència a l’estiu i s’amplia amb dues grans nits de concerts en un nou espai, la Copa. Els dies 7 i 8 d’agost, al Tempo Copa hi actuaran MClan i Sofía Ellar (7) i Paula Cendejas, Dorian, Amato i Tawa (8). El preu dels abonaments per dia va dels 29 als 39 € i el de dos dies a 55 €.

MClan és considerada una de les millors bandes de rock de l’Estat espanyol i oferiran un concert per reviure els seus clàssics en format acústic. La cantautora i compositora Sofía Ellar, que es mou entre el pop i el folk, ha demostrat amb 29 anys que es pot gestionar una carrera musical de forma independent i assumir les tasques d’artista, empresària i gestora del seu projecte. Paula Cendejas és una artista madrilenya de 25 anys que va començar en el mon de la música el 2014, donant-se a conèixer a Instagram, i aposta pel rhythm and blues i pop amb aires llatins. El barceloní Amato és una jove promesa de la música urbana que s’ha convertit en el primer artista europeu en signar pel segell WK Records. Carla Amat, coneguda com a Tawa, és una jove artista multidisciplinària de Barcelona que amb només 20 anys va arrencar la seva carrera musical com a solista. Les seves grans influències se centren en la música urbana, el trap, el pop i l’electrònica.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res