Girona presenta el nou Festival Z d’arts escèniques per a menors de 30 anys

L’esdeveniment se celebrarà els dies 16 i 17 de juliol i respon a la necessitat de contribuir a la professionalització de creadores i creadors escènics de menys de 30 anys residents a Catalunya.

Aquest estiu, Girona veurà néixer un nou esdeveniment cultural amb la celebració del Festival Z d’arts escèniques, una mostra d’arts en viu i espectacles creats per persones de menys de 30 anys i adreçats a un públic ampli. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la directora d’Arts Escèniques de l’Ajuntament de Girona, Elena Carmona; el director del Festival Z, Jordi Duran, i diverses companyies participants a la iniciativa han presentat avui el festival, que tindrà lloc a Girona els dies 16 i 17 de juliol.

El Festival Z és una iniciativa promoguda i organitzada per la Fundació Privada Joan Bosch amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Teatre Municipal de Girona, el Centre Cultural La Mercè i l’Escola Universitària ERAM.

“Avui és un dia important per Girona, perquè estem davant del naixement d’un nou festival. Estem orgullosos que la nostra ciutat sigui un pol d’atracció de talents i noves creacions de les arts escèniques i em sento molt satisfet que els i les joves en siguin els protagonistes, perquè són el motor de la creació i, en definitiva, el motor de la nostra ciutat, del país i de la cultura”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.  

Aquest any, el Festival Z és presentat en un format provisional, centrat en donar inici al projecte i en establir diàleg amb els agents locals, tot i que la idea és que en properes edicions pugui tenir projecció nacional i internacional.

Ara per ara, en aquesta ocasió els dies el 16 i 17 de juliol s’han programat cinc espectacles, tots en format presencial, dues taules de debat i reflexió obertes al públic i una exposició fotogràfica, a més d’activitats professionals com ara la presentació a professionals del sector de tastos de propostes artístiques, la presentació de col·lectius que exerceixen d’agents de referència en l’àmbit del teatre jove, o trobades professionals d’intercanvi. Tot plegat tindrà com a centres neuràlgics del festival l’Auditori i el Claustre del Centre Cultural de La Mercè i el Teatre Municipal de Girona.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res