Sant Jordi Desvalls ja té el banc més gran d’Espanya a través del projecte Big Bench Project

El passat dissabte 23 d’abril a Sant Jordi Desvalls, un petit poble del Gironès, es va fer palesa la iniciativa que els santjordiencs i les santjordienques feia mesos que treballaven, la construcció i instal·lació d’un banc gegant que s’emmarca dins el projecte Big Bench Community Project.

El Big Bench Community Project neix a Itàlia amb l’objectiu d’animar l’economia i el turisme de petits pobles amb encant. Aquesta proposta sorgí de la parella del dissenyador nord-americà Chris Bangle i l’artesana Catherine Bangle, els quals viuen a Clavesana, Pimeont, des de 2009 i on van posar el primer banc gegant el 2010. A partir de llavors s’han sumat a la iniciativa més de dos-cents pobles europeus, sobretot d’Itàlia, però també de Suïssa i Regne Unit. Sant Jordi Desvalls ha estat el primer de Catalunya i Espanya.

La proposta és que es pugui fer un itinerari d’aquests bancs gegants i, a través d’un passaport, que es vagin segellant els bancs visitats, normalment emplaçats a llocs panoràmics en pobles petits.

El que es distingeix d’aquest projecte és la predisposició i esforç dels habitants, ja que el banc no es pot fer amb diners públics i tot el finançament s’aconsegueix amb les aportacions dels veïns, els quals ja fa temps que han estat realitzant activitats com la venda de camisetes o la celebració de quines. Així mateix, la construcció també s’ha dut a terme pels propis santjordiencs i sanjordienques, a través de proveïdors locals i donacions de materials.

Així doncs, als afores del poblet gironí, tothom qui ho desitgi podrà gaudir de les vistes i les impressionants postes de sol que s’hi poden observar, assegut a un banc gegant de color vermell de dos metres i mig d’alt i tres i mig d’ample.

A través d’aquest vídeo podeu veure la col·locació del banc que se celebrà el 23 d’abril:

Photo by gitefuoriportainpiemonte.it

Més informació a Turisme Gironès

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars