Realment hi havia menys flors?

Malgrat la pluja de crítiques d’aquesta 62ena edició del “Temps de Flors”, L’Ajuntament de Girona ha fet una valoració molt positiva. La regidora de Turisme, Glòria Plana, ha defensat que “hi ha hagut molta flor” i ho ha fet amb una dada: s’han comprat un 10,2% més de plantes respecte l’any passat.

El debat ha estat marcat per la percepció de si hi havia més o menys flors que en anys anteriors. El muntatge d’n dels llocs més emblemàtics de la ciutat i del “Temps de Flors” com és la Catedral ha sigut un dels motius de queixa, ja que el muntatge seleccionat no estava fet a base de flors sinó que eren tota una sèrie de miralls que reflectien tot l’entorn patrimonial que hi ha al voltant de la Catedral.

Plana ha assegurat que no volen entrar en debats “sense fonaments” i a valorar “crítiques gratuïtes”. “Creiem en les persones que dissenyen els projectes, els creen i els executen”, ha manifestat, tot afegint que el projecte de la Catedral era “trencador i innovador”.

IMG_3670

Pel que fa al nombre de visitants, les estimacions se situen a l’entorn dels 250.000. Plana, remarca que és un volum “sostingut i assumible” per a la ciutat. “Girona està preparada per rebre aquesta quantitat de visitants”, assegura. També ha subratllat que l’ocupació mitjana dels hotels i allotjaments turístics associats ha estat del 88,45%, amb increments de visitants francesos i britànics. “No busquem tant la quantitat sinó la qualitat, ara tenim un volum de visitants assumible i ens hem de centrar en treballar en tenir bons muntatges sense perdre l’essència del que ha estat sempre el Temps de Flors”

Un dels inconvenients que sí que ha resaltat la regidora és el fet que els dies més forts –sobretot els caps de setmana- s’han format llargues cues en alguns espais. Per això, ha explicat que treballaran en diferents fórmules per evitar aquestes aglomeracions i permetre que tothom pugui veure els muntatges. Plana, però, descarta que cap de les fórmules passi per fer pagar.

Temps de Flors 2017

 

Paralel·lament, l’Ajuntament considera que l’exposició s’ha d’obrir a la ciutat i anar més enllà del Barri Vell. “Creiem que és un esdeveniment de ciutat”, afirma la regidora. Ara bé, no amaga que en algunes associacions amb les què treballen aquesta idea no és ben rebuda perquè consideren que l’exposició floral s’ha de subscriure només al Barri Vell. “És un debat que haurem de tenir”, ha conclòs.

Sembla que aquesta edició podria marcar un abans i un després en la trajectòria del “Temps de Flors” gironí… haurem d’esperar fins l’any que ve per comprovar-ho.

  • PAQUITA LIDON ROMERO
    28/05/2017 at 20:00

    A veure Sra. Plana, si no tinc mal entès, aquest any s’han obert espais nous al públic, per tant han calgut més flors i plantes. Per tant és normal que s’hagi hagut de comprar-ne més. Argument que no serveix. La impressió és de que hi hagut moltes menys flors que altres anys i que les que hi ha hagut han estat de molt menys qualitat. I això no ha estat la impressió d’unes quantes persones negatives i derrotistes, ha estat una impressió generalitzada. Molts coneguts meus de Girona i de fora de la ciutat quan m’han vist m’han comentat de seguida que hi havia molt poca flor. I no s’empipi perquè li diguin això, en prengui nota per quan l’any que ve els presentin els projectes tenir més cura i condicionar el permís a que predomini la flor natural per davant de miralls,canyes,plàstics i altres materials. I tinguin cura de que les icones de Girona com poden ser les escales de la Catedral, els Banys Àrabs, el riu estiguin especialment florits.

Add a comment

També et pot interessar...

al dia!

Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


Els més populars

No et perdis res