Una estrella de Hollywood a Girona

L’any passat va ser el cineasta Juan Antonio Bayona. I en aquesta nova edició la FPdGi continua apostant per Hollywood i ha convidat l’actor malagueny Antonio Banderas perquè obri la cerimònia d’entrega dels seus premis anuals, que aquest any se celebrarà el 29 de juny. Ho farà compartint escenari amb el bioquímic Carlos López-Otín, en un diàleg que girarà sobre la manera com tots dos han sabut portar les seves passions al món professional.

La directora de la Fundació, Mònica Margarit apunta que “La nostra voluntat és apropar dues personalitats d’àmbits molt diferents, que ens parlin de la manera com han sabut gestionar el seu talent per arribar a l’èxit i a la satisfacció personal”. La elecció de l’arxiconegut actor ve donada arrel del seu compromís en en un centenar de projectes cinematogràfics, posant la seva marca personal al servei de projectes socials. I López-Otín, perquè ha sabut aplicar la creativitat als processos científics per desxifrar 60 nous gens humans que intervenen en l’envelliment i el càncer.

El diàleg entre ells dos obrirà el lliurament dels guardons, que aquest 2017 donarà un protagonisme especial als talents emergents. Presidida pel rei d’Espanya, la cerimònia és l’acte central que projecta els programes que porta a terme la Fundació i distingeix la trajectòria, el talent i l’emprenedoria de quatre joves i una entitat. Uns premis dotats amb 10.000 euros que aquest any ja arriben a la vuitena edició.

Amb l’objectiu d’escalfar motors per a la gala, la FPdGi va reunir el passat dimarts 23 a la seva seu de Girona quatre dels guardonats: l’artista plàstic cordovès Juan Zamora (Premi Arts i Lletres), l’arquitecta gaditana Míriam Reyes (Social), el biòleg valencià Damià Tormo (Empresa) i l’enginyer gallec Héctor Gómez (Recerca Científica). Fet que ha permès que es coneguessin entre ells i poguèssin compartir experiències al voltant dels seus projectes personals.

“Aporta il·lusió i energia per continuar posant molts granets de sorra i crear un món millor”. Míriam Reyes, en busca de solucions per l’ autisme a partir d’una experiència personal.

“Espero que doni visibilitat a la nostra investigació i contribueixi a què sigui la millor possible”Héctor Gómez, desenvolupant models matemàtics i algoritmes per predir el càncer de pròstata.

“Que existeixi aquest guardó és un respecte per al nostre treball i un recolzament per continuar essent artista“. Juan Zamora, creador d’una polifonia de significats en l’àmbit artístic que no se cenyeixen a una sola cultura.

“Realment, ens dona més forces per continuar fent els projectes que portem entre mans”. Damià Tormo, que connecta el món de la recerca (sanitària principalment) amb la iniciativa empresarial.

Aquestes han sigut algunes de les afirmacions que han donat els guardonats d’aquest 2017 i els podreu trobar el dia 29 de juny a l’Auditori de Girona per poder conèixer més en profunditat la tasca que desenvolupen i el perquè del reconeixement que se’ls ha atorgat.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars