Nous radars sorpresa als carrers de Girona

Ja es coneixen les ubicacions de les tres caixes per al radar rotatiu que l’Ajuntament de Girona ha comprat per 68.933€ a Indra Sistemas SA. Degut a l’alt índex d’accidents causats per l’excés de velocitat dels conductors, a través d’un estudi municipal, s’ha establert que les caixes es trobaran a un tram de l’avinguda Lluís Pericot, a la carretera de Barcelona i al pont de Fontajau. Funcionaran en els dos sentits, ja que són capaços de captar amb precisió el vehicle infractor en un espai amb sis carrils.

Aquest mètode escollit assegura la minoració de la velocitat dels conductors als tres punts, tot i que l’aparell només estarà present a un d’ells. La qual cosa significa que als tres trams hi haurà una caixa però no vol dir que al seu interior hi hagi el radar,  ja que la policia canviarà el radar sense indicar en quin dels tres punts està situat quan cregui convenient.

El tinent d’alcaldia de Via Pública, Mobilitat i Urbanisme, Joan Alcalà, afirma que no hi ha cap voluntat de caçar conductors i sancionar-los, l’objectiu és evitar accidents i està convençut que el sistema de control de velocitat tindrà bona acollida i probablement els veïns d’altres zones on els vehicles passen a tota velocitat també voldran radars per obligar els conductors a reduir la velocitat, ja que les queixes veïnals per l’excés de velocitat dels vehicles i el nombre d’accidents van ser un argument de pes per a l’elecció de les zones on posicionar les caixes.  

En un futur també està previst posar una quarta caixa a la carretera de Campdorà on els vehicles també agafen molta velocitat.

Així que alerta tothom que vagi de “fitipaldi” pels carrers de la ciutat!

Radars sorpresa per Girona

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars