La nova Clínica Girona, més a prop

Portem molts mesos sentint a parlar de la nova Clínica Girona però no va ser fins ahir que el projecte va fer un pas important endavant, i és que l’Ajuntament de Girona, durant una sessió extraordinària de la Junta de Govern Local, va aprovar el projecte de reparcel·lació del terreny on es trobarà la nova Clínica Girona.

En concret, es tracta d’un procés dins el pla d’actuació “Barcelona-Avellaneda-Clínica”. Aquesta aprovació és el punt de sortida en els tràmits legals per a poder començar la construcció de la clínica.

Tot i aquest important pas, encara queden molts processos per endavant per a poder donar el permís d’obres i la llicència d’activitats. Per això, encara queden bastants mesos per a que les obres s’iniciin.

Aquesta zona de la ciutat, com es pot observar quan s’hi passa, està bastant abandonada, i s’espera que la obertura de la clínica faci renéixer la zona.

La nova clínica, d’aquesta manera, canviarà la imatge de l’entrada nord de la ciutat, que és a la vegada la que més trànsit concentra. I és que, segons dades de l’Ajuntament de Girona, entre setmana entren a la ciutat per aquesta entrada una mitjana de 10.664 vehicles al dia i en surten 12.954.

Nova Clínica Girona

Això obligarà que al voltant del centre l’activitat creixi a partir de més pàrquings, cafeteries i restaurants. El centre comptarà només amb dues plantes subterrànies amb 200 places de pàrquing, insuficients pels més de 600 treballadors amb els que compta la clínica.

Però què passarà amb l’actual Clínica Girona?

L’espai que actualment ocupa la Clínica Girona es destinarà a usos comercials i residencials, i una part es destinarà a l’ampliació de l’Escola Verd. 

La nova Clínica Girona espera obrir-se al 2019. 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars