El nou estadi del Girona FC s’ubicarà a La Copa

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui el nou pla de construcció del nou estadi per al Girona FC a La Copa

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas, i el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament, Joan Alcalà, han presentat aquest matí el Pla d’obres municipal previst per a curt i mitjà termini. Es tracta d’una proposta que inclou una setantena de projectes, principalment urbanístics, repartits pels diferents barris de la ciutat i que es finançaran amb el pressupost d’inversions per al 2018, que es preveu que s’aprovi al Ple extraordinari de la setmana que ve, i amb una modificació del crèdit del 2017, que es preveu que s’aprovi al Ple municipal d’aquest vespre.

Abans d’acabar l’any l’alcaldessa Marta Madrenas ha donat una notícia molt important per la ciutat. Ja feia temps que els plànols del nou macro estadi voltaven per l’Ajuntament i segons explica l’alcaldessa “s’ha volgut mantenir cautela”, ja que tenint en compte la magnitud del pla i els successos polítics que han tingut lloc els darrers mesos, l’anunciament de la construcció del nou camp s’ha anat ajornant. “A causa de les dificultats i despeses que presentava el terreny de Montilivi per a la construcció del nou camp per a l’equip, ens hem vist obligats a canviar d’ubicació” prosseguia l’alcaldessa a la roda de premsa que ha tingut lloc avui al matí.

Recordem que el passat juny es va aprovar la taxa d’aparcament «tou», que implicava pagar dos euros al dia per aparcar espais com la Copa (i un euro de tarifa nocturna per a residents), és per aquest motiu que la notícia ha agafat per sorpresa a més d’un.

Tot i això, les obres no començaran fins a finals de l’any 2018 o fins i tot a principis de 2019 “comptant que el Girona continuï a primera divisió” assegurava Alcalà. Primerament s’hauran de tal·lar tots els arbres que actualment envolten tota la zona i aplanar el terreny, aquest procés durarà al voltant de 8 mesos, motiu pel qual ja han aparegut organitzacions per defensar un espai tan simbòlic de la ciutat. Agrupacions com “La Copa no es toca” o “El Girona FC ens ha venut” han sortit al carrer per començar a mobilitzar a la ciutadania contra la construcció del nou estadi.

Plànol del nou estadi. Font: Ajuntament de Girona
Recreació virtual del nou estadi. Font: Ajuntament de Girona

Des de la directiva del club encara no han volgut fer declaracions, però sembla que demà dia 29 està convocada una taula rodona a l’Ajuntament en la qual estan convocats el president i la directiva del Club per fer front a la situació.

El nou estadi tindrà capacitat per a 70.000 persones, més del doble de les previstes per a les antigues obres de reestructuració de Montilivi. Una xifra molt més propera a estadis com el Camp Nou amb (99.354 localitats) o l’Allianz Arena del Bayern de Munich amb (69.344 localitats). Tanmateix s’ampliaran el nombre de socis, i les noves instal·lacions comptaran amb un restaurant situat a la tribuna des d’on es podrà veure el partit mentre es gaudeix d’un bon àpat de la mà del càtering del Celler de Can Roca.

 

 

 

 

 

Si has arribat llegint fins aquí, sabràs que el Celler de Can Roca no té previst obrir cap nou restaurant… no hi haurà cap macroestadi… les Fires de Sant Narcís es continuaran fent a La Copa i has estat víctima d’una broma amb motiu del dia dels Sants Innocents!!!!!

Esperem que hagis passat una bona estona!

 

  • Bernat
    28/12/2017 at 15:39

    Collons quin sustu…

Add a comment

També et pot interessar...

al dia!

Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


Els més populars