La ubicació del nou Trueta uneix partits

L’Ajuntament de Girona ha creat un grup de treball format per la majoria de grups polítics municipals per defensar que el nou hospital Josep Trueta es construeixi als terrenys de Domeny. En formen part tots els partits excepte la CUP i C’s. La primera reunió del grup va tenir lloc el 26 de maig i es va decidir encarregar un estudi per analitzar la idoneïtat de la ubicació proposada per l’Ajuntament de Girona. L’objectiu d’aquest document és valorar si els terrenys -que ocupen 100.000 m2 i ja estan urbanitzats- són adequats per a fer-hi no només el nou hospital, sinó també el campus de la salut de la UdG i les instal·lacions de l’Idibgi. A finals d’abril va anunciar que volia buscar el consens de tots els grups per portar al plenari una moció per reclamar al Departament de Salut que el nou hospital es construeixi als terrenys que proposa l’ajuntament, a Domeny. Després de setmanes de negociacions, l’alcaldessa no ha aconseguit aquest quòrum ja que tant C’s com CUP s’han desmarcat de l’estratègia de Madrenas.

Les formacions polítiques que s’han posicionat a favor de que el nou centre es faci a Domeny (CiU, ERC-MES, PSC i PP) han decidit integrar-se en un grup de treball per defensar aquesta opció. La primera reunió de la comissió es va fer el passat 26 de maig i la voluntat és mantenir trobades periòdiques per analitzar totes les novetats respecte aquest debat.

Un dels objectius que es planteja aquest grup de treball serà promoure accions de caràcter polític per defensar que el Trueta es mantingui a la zona nord de la ciutat. En aquest sentit, la primera serà encarregar un estudi per valorar tècnicament si els terrenys de 100.000 m2 oferts per la ciutat al barri de Domeny són els idonis. A banda de l’hospital, també es vol analitzar si és adequat aixecar-hi el Campus de la Salut i les instal·lacions dedicades a la investigació biomèdica com l’Idibgi.

Des del grup de treball insisteixen en la necessitat que aquest complex sanitari es mantingui a la zona nord de la ciutat “tant per criteris d’assistència sanitària com també d’equilibri territorial”.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res