Cancel·len el Festival Internacional de Mapping

El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha explicat que volen reformular el festival i estan redactant unes noves bases. Sobre la taula, hi ha el debat sobre quin ha de ser el format, quines tècniques ha d’incloure o si ha de ser bianual. “No es tracta d’eliminar-lo sinó de reforçar-lo tenint en compte el relat continuat al llarg de tot l’any”, ha manifestat el regidor, que planteja que el festival podria centrar-se no només en la tècnica del mapping sinó en d’altres aplicacions de la llum com a concepte.Cancel·len el FIMG

Així doncs, sembla que aquest estiu no tindrem Festival Internacional de
Mapping de Girona
, recordem que es va iniciar el 2014, durant el mandat de Carles Puigdemont i l’edició passada va tenir un pressupost de 195.000 euros i va aplegar més de 15.000 visitants. A banda de les projeccions, també comptava amb un concurs i un congrés professional. L’ajuntament ha decidit suspendre’l i iniciar un procés de redisseny del format.

Aquest festival també comptava amb un concurs (l’any passat s’hi van presentar 119 artistes) i, en les dues darreres edicions, també es feia el Congrés Internacional de la Llum (l’any passat es van fer dinous ponències). La cita va atraure més de 15.000 visitants l’estiu passat i tenia un pressupost de 195.000 euros.

El regidor de Cultura ha explicat que des dels serveis tècnics ja treballen en la redacció de les bases del nou concurs per adjudicar la direcció del festival, que fins ara havia recaigut en Xavier Bové. “No podíem anar-lo renovant any a any sense un concurs públic, així ens ho han advertit des de secretaria”, afegeix. Paral·lelament, han iniciat un debat intern sobre com s’ha de rellançar el festival. Per una banda, considera que la cita no es pot centrar únicament en la tècnica del mapping i que ha de tenir en compte d’altres aplicacions de la llum com a concepte.

Cancel·len el FIMG

També estan plantejant-se si ha de tenir un caràcter bianual i si seria millor moure’l de data i fer-lo a finals d’any (cap al desembre). Totes aquestes qüestiones s’hauran d’aclarir en els propers mesos, així com el nom que tindrà el nou festival.

Ribas ha explicat que la ciutat no es vol desvincular de tot el que té a veure amb les arts visuals i la llum i que, properament, s’anunciarà un muntatge que es farà aquest estiu en el marc de la celebració del 600 aniversari de la nau gòtica de la Catedral de Girona.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res