Pagar per acabar amb els peatges

La Generalitat de Catalunya planteja que entri en vigor el proper gener de 2019 una taxa anual de 40 a 110 euros per cotxe per acabar amb els peatges, la qual servirà per pagar el manteniment dels mateixos peatges i alhora per finançar noves infraestructures. Sembla que la fi dels peatges de les autopistes tenen està més a prop, tot i que la solució per erradicar-lo, encara passa per haver de continuar pagant per fer ús d’aquestes infraestructures… .

Aquesta taxa anual, se situaria entre els 40 euros i els 110 euros anuals per conductor, que donaria accés a totes les vies d’alta capacitat catalana. Els turistes o vehicles de pas haurien de pagar una vinyeta diària, setmanal o mensual com ja passa en molts països d’Europa.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, ha explicat a RAC1 que “davant la finalització de les concessions actuals en moltes autopistes, haurem de prendre una decisió. O incorporem els costos de manteniment als Pressupostos, o busquem la manera que en paguin qui les usen”.

L’any 2019 acaba la concessió de l’AP7 entre Tarragona i València. Dos anys després, finalitzen diverses concessions, la més important de les quals l’AP7 entre La Jonquera i Tarragona.

El Govern recorda que les autovies i autopistes tenen uns importants costos de manteniment i finançament i que actualment tots els ciutadans ja paguen 40 euros anuals per peatges a l’ombra, com el que hi ha per exemple a l’Eix Transversal.

“La gratuïtat no existeix”, ha afegit Font, que remarca que el model actual crea greuges territorials, ja que hi ha comarques on totes les vies d’alta capacitat són de peatge, mentre que d’altres no tenen peatge però sí peatges a l’ombra.

L’anunci de la Generalitat ja ha motivat el rebuig frontal del president del PP català, Xavier Garcia Albiol, que ha assegurat que combatrien la proposta “amb tota contundència”.

  • Benet
    05/06/2017 at 3:17

    Ja sabem que res és gratuït, però també és cert que l’impost especial d’hidrocarburs és d’on han de sortir els diners per finançar la xarxa de carreteres i que a preus actuals és de 0,70 € per litre de combustible, per tant i de mitjana un automòbil ja paga els seus 5 € per cada cent quilòmetres i un vehicle de gran tonatge en buit no paga menys de 15 € i 30 € en el seu pes màxim autoritzat, el problema que tenim és que uns menteixen i les víctimes s’ho creuen davant d’afirmacions del fet que res és gratuït i tot això sense entrar en l’impost de matriculació o la taxa pel canvi de nom, o que en frau de llei van ampliar les concessions a les empreses concessionàries d’autopistes en fer el tercer carril, hem de permetre que ens venguin la moto?

Add a comment

També et pot interessar...

al dia!

Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


Els més populars

No et perdis res