Neix Arts i Barris: un projecte de creacions artístiques comunitàries a l’espai públic

Arts i Barris són creacions artístiques comunitàries a l’espai públic en diferents barris de Girona. La preparació de les produccions artístiques ha començat aquest juliol i s’allargarà fins a la tardor, quan es presentaran les diferents creacions al públic. Es tracta d’una de les actuacions previstes dins del PECT Indústries Culturals i Creatives.

Aquest mes de juliol s’ha posat en marxa la construcció col·laborativa de diverses produccions artístiques als barris de Girona, amb la participació dels veïns i veïnes de la ciutat. Els Centres Cívics de cada barri i L’Estació Espai Jove actuen de connectors entre els artistes de diferents disciplines i la comunitat de cada barri, amb l’objectiu d’apropar la cultura a tota la ciutadania. 

Els barris de Girona com a escenari

Les creacions es porten a terme a diferents barris de Girona: a Santa Eugènia de Ter – Can Gibert del Pla, Sant Narcís, Girona Est, L’Esquerra del Ter, Pont Major, Pla de Palau – Sant Pau i Barri Vell – Mercadal. Arts i Barris convida els veïns i veïnes de la ciutat a construir de forma col·laborativa una producció artística a cada barri. A partir del mes de setembre, es mostraran els resultats de les creacions d’art comunitari a la ciutadania.

Arts i Barris és una aposta per dinamitzar l’ús dels espais urbans de manera col·lectiva a partir de diversos llenguatges artístics i fomentar el consum cultural mitjançant l’arrelament i interès per les pràctiques culturals.

Tota la informació de les produccions artístiques la trobareu a la web de l’Oficina de Foment de les Arts i a les webs i xarxes socials de Girona Cultura i de la Xarxa de Centres Cívics, així com a través de l’etiqueta #artsibarris.

L’Ajuntament de Girona promou i organitza aquesta iniciativa a través del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial, projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona.

Cartell-Arts-i-barris_def-(7)

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars