De Roma a Girona: Estro Bistrot

L’Estro Bistrot és un projecte que tenen en comú dos joves germans provinents de Roma, que després de veure i treballar a l’hostaleria a Girona van decidir tirar endavant el seu propi restaurant: Estro Bistrot, que va obrir les portes l’estiu de 2019.

Volien obrir un restaurant italià sense pretensions però amb una oferta culinària potent. Està situat al carrer Nord nº12, a dos minuts de Plaça Independència i és un local petit de dues plantes on el blanc n’és el protagonista. L’espai és molt acollidor i junt amb la música italiana de fons, fa que anar a dinar o sopar sigui una bona experiència.

girona-secreta-estro-1

girona-secreta-estro-4

Estro és una paraula o expressió italiana que té dos significats, el primer és un capritx: el desig d’alguna cosa. El segon és un significat més poètic: posar ànima, o tenir una vena artística en tot allò que es fa. Així és com treballen, com cuinen i com entenen la gastronomia a Estro Bistrot.

Com és evident, trobarem especialitats italianes, des de taules d’embotits i formatges italians, fins a la més típica i tradicional pasta carbonara, recepta original romana que sens dubte és un dels plats estrella del restaurant.

A part, també trobarem altres plats de pasta i alguns d’ells amb pasta feta per ells mateixos, igual que el seu famós tiramisú. No podeu marxar sense provar-lo!

Quan pensem en un restaurant italià, sempre tenim present la pasta i la pizza, com si sempre hagin d’anar junts, la realitat és que això només es dóna fora d’Itàlia, ja que, segons ens expliquen, allà hi ha pizzeries d’una banda i ristorantes d’un altre.

No obstant això, a causa del turisme, molts restaurants van creure oportú incloure les dues especialitats de la cuina italiana a les seves cartes.

A l’Estro trobareu entrants de tota mena, plats de pasta, carn i d’altres, però no pizzes. En Nico, propietari del restaurant ens comenta que ells creuen en l’autenticitat, és per això que tots els seus plats estan fets com a casa, com a Roma.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars