El nou «Xuixo Casa Cacao»

Casa Cacao i Can Castelló han elaborat conjuntament el «Xuixo Casa Cacao» de la mà de Jordi Roca i de Julià Castelló, pastissers de les dues empreses. Es tracta d’un xuixo de crema de xocolata de 50 grams que s’ha creat de manera exclusiva per a Casa Cacao. Compta amb un 72% de cacau procedent de la comunitat arhuaca de Colòmbia, la resta de productes són gironins i està elaborat amb la tècnica de ‘l’autèntic xuixo de Girona’ de l’empresa centenària Castelló.

Julia-Castello_Damian-Allsop_JordiRoca

Una dolça tradició gironina

La presentació d’aquest nou producte ha tingut lloc a les instal·lacions de Casa Cacao, a la plaça Catalunya de Girona, que com ja sabeu, compten amb obrador de xocolata, botiga i xocolateria. Jordi Roca, impulsor de Casa Cacao, ha explicat que «el xuixo és l’emblema dolç de la ciutat de Girona i en Julià Castelló és qui millor el representa. Per acompanyar-lo, des de Casa Cacao hem escollit un cacau de la comunitat originària dels Arhuacos, a la Sierra de Santa Marta de Colòmbia. És un cacau molt especial, ja que aquesta comunitat es dedica al seu cultiu des de temps immemorials».

El xuixo és l’emblema dolç de la ciutat de Girona. Jordi Roca

Xuixo-Casa-Cacao-2

Alhora també ha apuntat que «el percentatge de cacau és del 72%, és una proporció a la qual ha arribat el mestre xocolater Damian Allsop després de moltes proves empíriques, esdevenint la proporció que millor expressa l’autenticitat de la fava de cacau». Roca ha destacat que «per nosaltres és una sort poder omplir aquesta elaboració amb la nostra xocolata». 

Can Castelló compta amb l’únic obrador del món on s’elaboren només xuixos. El seu pastisser, Julià Castelló, explica que la idea d’aquest projecte surt «d’una trucada d’en Jordi (Roca) per tenir xuixos nostres en el seu nou projecte de Casa Cacao. Són de crema de xocolata, com un trufat, i se serveixen calents, passats pel forn, perquè hi donen un plus i s’hi noten més totes les aromes».

El pastisser de Can Castelló ha afegit que «nosaltres també tenim xuixos de xocolata, però el que preparem per a Casa Cacao no té res a veure amb el nostre, el creem exclusivament i només el poden vendre ells. Per nosaltres és un honor participar del seu nou projecte». 

Una tècnica centenària i la innovació de Casa Cacao

Per crear el «Xuixo Casa Cacao», Can Castelló utilitza la mateixa tècnica que fa servir des de fa més de 100 anys: «Per què siguin elaborats com ‘l’autèntic xuixo de Girona’, sempre s’han de farcir i embolcallar a mà, un a un i abans de coure, mai després. Nosaltres, estirem el producte, el farcim, l’enrotllem, el fermentem amb humitat i calor controlada i el fregim amb oli. S’ha de procurar que el farcit no surti pels costats i que el cilindre quedi ben tancat».

Can Castelló elabora ‘l’autèntic xuixo de Girona’ amb una recepta centenària que ha anat passant de pares a fills per fer cada dia aquest preuat dolç. Castelló i El Xuixo de Can Castelló són, cadascuna, una marca registrada, fet que serveix per identificar el producte de forma exclusiva.

Ja podeu trobar aquesta delícia a la Casa Cacao. No us quedeu sense provar aquest xuixo!

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars