Més control a la nit gironina

L’Ajuntament de Girona engega demà una prova pilot de mediació en zones d’oci nocturn de la ciutat. La iniciativa es portarà a terme des de la matinada de demà (la nit de dijous a divendres) fins al dia 8 de juny, cada dijous i divendres de la una a les sis de la matinada. L’acció es portarà a terme en aquelles zones del terme municipal en què coexisteixen una major concentració d’habitatges i locals d’oci nocturn.

Durant el període de la prova pilot, dues parelles de persones mediadores faran actuacions amb la voluntat de prevenir, gestionar, transformar i resoldre possibles conflictes relacionats principalment amb aldarulls i actes d’incivisme a la via pública que requereixen d’una gestió professionalitzada i qualificada.

Aquests professionals, coordinats amb la Policia Municipal, es posaran en contacte amb establiments d’oci nocturn per presentar-los aquest servei amb l’objectiu de col·laborar conjuntament per detectar possibles fonts de conflictes actuals i proposar accions correctives per resoldre i prevenir-ne de futurs.

Les quatre persones mediadores treballaran per promoure la comunicació, l’entesa, el diàleg i l’apropament entre les persones i/o entitats enfrontades en conflictes de diversa naturalesa durant la nit i conèixer els factors que predisposen i les causes que generen aquests conflictes que afecten la convivència nocturna entre l’activitat dels locals d’oci nocturn i la resta d’habitants del municipi.

Els mediadors d’oci nocturn prioritzaran dues àrees d’activitat complementàries: les queixes i els conflictes. Per una banda, les queixes per sorolls, incivisme, mobiliari i estructures viàries deteriorades, brutícia, etc.i, per l’altra banda, els possibles conflictes entre locals d’oci nocturn i els veïns, els causats en la via pública pels seus usuaris i usuàries, etc.

També es realitzaran tasques d’observació de la via pública per detectar problemes estructurals que causen conflictes o en poden causar en un futur. L’objectiu més important de la tasca d’observació és poder veure la situació de la població i dels locals d’oci durant la nit, entendre millor perquè es produeixen conflictes i proposar solucions que puguin ajudar a evitar que conflictes actuals es segueixin produint.

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment

  La botiga de Girona Secreta.

  Campanya contra la COVID-19 amb La Marató de TV3

  Campanya

  contra la COVID-19 amb 

  La Marató de TV3