L’aeroport de Girona no augmentarà el nombre de viatgers en els propers 5 anys

El Ministeri de Foment no preveu que el nombre de viatgers de l’aeroport de Girona augmenti els propers cinc anys. Així es posa de manifest al Document de Regulació Aeroportuària (Dora) per al període 2017-2021, que el Govern espanyol va aprovar a finals d’aquest gener.

El Dora calcula que l’aeroport passarà dels 1.664.763 passatgers registrats al 2016 als 1.658.686 d’usuaris que prediu que tindrà en tot el 2021. Si finalment aquesta previsió es complís, el nombre d’usuaris de l’aeroport de Girona cauria un 0,1% els propers cinc anys. Pel que fa al repartiment del trànsit, Foment pronostica que el 2021 només el 0,6% dels vols de viatgers correspondrà al mercat nacional, el 94,7% a l’europeu i el 4,7% al no europeu, d’altra banda, considera que el transport de mercaderies creixerà un 0,2% el període 2017-2021.

En el cas de les inversions, el compromís de l’Estat –segons el Dora– és invertir 19,75 milions d’euros a l’aeroport de Girona els pròxims cinc anys. El Govern central ha explicat que una de les principals inversions que pretén fer –a través d’Aena– és l’adequació de les plataformes i els carrils de rodatge.

Finalment Foment ha exposat que aquesta millora de la seguretat consistirà en el subministrament d’uns equips detectors d’explosius més avançats i l’adaptació dels sistemes d’inspecció dels equipatges. El Govern espanyol ha conclòs que les inversions estan «orientades al manteniment dels serveis i a la seguretat operacional», sense oblidar el compliment de les normatives.

Per ara sembla que s’hauran de trobar altres alternatives per augmentar el fluxe de viatgers. Una d’elles és Everybodyfly, ja coneixes aquesta nova plataforma?

Aeroport

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars