El Parlament Jove Europeu repeteix seu a l’institut Sobrequés

Des de dijous 23 de febrer, al voltant de 85 alumnes de tot Europa, que cursen 4t d’ESO i primer de batxillerat han participat en les jornades EEYP (Erasmian European Youth Parliament), organitzades novament per l’institut Santiago Sobrequés. L’EEYP és una organització amb seu a Rotterdam que pretén connectar joves de tot Europa per crear solucions als diferents problemes que poden presentar-se a la UE.

Ahir va tenir lloc la General Assambley, l’acte de cloenda a l’espai CaixaForum de la Fontana d’Or, on els participants -25 d’ells del Sobrequés- van posar en comú les resolucions que aquests dies han estat debatent en diferents comitès (afers exteriors, economia externa, economia interna, innovació, constitució i seguretat, educació i treball, migració…). Els joves van debatre en anglès i van defensar les seves idees amb arguments a favor o en contra, fins a trobar la resposta que satisfés les preguntes que els altres grups plantejaven, com si es tractés d’un veritable Parlament Europeu.

La valoració per part dels organitzadors ha sigut molt positiva ja que és un projecte que promou el debat, l’autonomia, el raonament i l’opinió dels alumnes i sobretot l’esforç de parlar en anglès. Segons afirmen les professores i coordinadores del projecte, Anna Sagrera i Pilar Font “el projecte és pedagògic i totalment apolític” I, a més a més, fomenta el contacte entre joves de diferents països.

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars