Girona desplega la seva màgia per rebre els Reis de l’Orient

Aquest any la màgia dels Reis de l’Orient arriba a Girona amb més força que mai amb una extensa llista d’activitats, accions i actes pensats per als protagonistes d’aquesta gran celebració, els infants.

Com és tradició, el dia 5 de gener es produirà l’arribada de Ses Majestats als campaments reials, que s’ubicaran al Camp de Mart, a la Devesa, i des d’on el seguici reial començarà un recorregut a peu fins a La Copa, on es durà a terme el gran acte final. Aquell mateix matí diverses comitives ja estaran a la ciutat fent actuacions arreu. Així ho han explicat en roda de premsa el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la regidora de Ciutadania i Dinamització del territori, M. Àngels Cedacers, i el president de la Confraria de Jesús Crucificat – Manaies de Girona, Xavier Serra. Ayats ha destacat que “hem treballat conjuntament amb tota la il·lusió un seguit d’actes amb llum, música, manualitats i molt variats, per tots els barris i per a tots els públics. Perquè la màgia pugui arribar a totes les cases”.

El matí del 5 de gener, de 10 a 13h, les comitives reials faran més d’una trentena d’actuacions a tots els barris, algunes d’espontànies i d’altres de programades. A les 12.40 h començaran dues precavalcades, una al parc Central de Rafael Masó i Valentí i l’altra a la plaça del Vi, en direcció als campaments reials del Camp de Mart, on a la tarda arribaran Ses Majestats. Serà de 16 a 18 h quan els tres campaments reials s’emplenaran de joia amb la presència de tot el seguici reial i de Melcior, Gaspar i Baltasar. Tots ells, a les 18 h, es dirigiran a peu cap a La Copa.

La regidora de Ciutadania, M.Àngels Cedacers Hervàs, ha anunciat el següent: “hi haurà tres punts on es posarà especial atenció a les persones amb mobilitat reduïda: el campament reial, davant l’Estació Espai Jove durant el recorregut i a l’acte final a La Copa”.

Xavier Serra, president de la Confraria dels Manaies de Girona, ha comunicat que  “el seguici reial enguany el tancarà una nova comitiva que arriba a Girona, la Comitiva del Carbó. Aquesta estarà formada per un personatge central, que és la carbonera major, la Tem-Noch, a més de deu carboners i cinc músics”. Així mateix, per aportar novetat al gran dia, també s’han diversificat els objectes que repartiran les comitives reials, que seran des de bengales, espelmes o monedes d’or fins a caramels i unes 16.000 xocolatines elaborades per Jordi Roca, entre d’altres.

L’endemà, el 6 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar faran la ja tradicional visita a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta.

També hi haurà tres bústies ubicades a l’Ajuntament de Girona i la possibilitat d’enviar la carta de forma telemàtica a través de la web de la carta als Reis de l’Ajuntament de Girona. A més, la ciutadania té disponible un fanalet retallable perquè cadascú se’n pugui fabricar un durant les festes.

El dia 3 de gener a les 19h, a les escales de la Catedral, es farà un acte per rebre el mag Naj-Mandin. Amb la seva presència s’il·luminarà tant el campanar com la façana de la Catedral, on es reflectirà l’Estrella d’Orient que assenyala el camí a seguir per les comitives de Ses Majestats.

 

A continuació es mostra  el recorregut de la cavalcada, el qual dura poc més de 2 km:
 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars