Què serà la “Casa de la Tecnologia” de Girona?

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presentat aquesta tarda el nou espai de la Casa de la Tecnologia de la ciutat, que serà la culminació del pla de foment de les vocacions tecnològiques que s’està treballant des del consistori. La Casa de la Tecnologia s’ubicarà en el Xalet Soler, propietat de l’Ajuntament, que es troba al número 155-157 del carrer de Barcelona. En l’acte de presentació d’aquesta tarda hi ha assistit també el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

La nova Casa de la Tecnologia albergarà la futura seu gironina del Museu de les Matemàtiques; diversos espais de formació i tallers en ciència i tecnologia per als centres escolars i per a l’alumnat de primària i secundària, especialment centrats en matemàtiques i robòtica, i una zona col·laborativa i de coworking digital i tecnològic obert a la ciutadania. L’edifici, que acollirà també dependències municipals amb un equip tècnic dedicat al foment de la tecnologia, està just al davant de l’espai de l’antiga fàbrica Simon, on s’ubicarà properament el nou institut Ermessenda de Girona.

Girona ha de liderar el repte tecnològic actual i convertir-se en un territori tecnològic. Aquest és un objectiu imprescindible, en primer lloc, perquè estem en plena quarta revolució industrial; en segon lloc, perquè hem de ser un territori dinàmic que sàpiga mantenir i atraure talent i talent jove, i, en tercer lloc, per treballar per al foment de les vocacions tecnològiques en general i, en particular, de les dones”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas.

Des de l’Ajuntament de Girona, fa més de dos anys que s’està treballant en un projecte de foment de les vocacions tecnològiques entre els joves i, sobretot, entre el col·lectiu femení, ja que es preveu que els llocs de treball de qualitat i sostenibles dels propers anys siguin en l’àmbit tecnològic i digital i actualment les dones ocupen només entre el 15% i el 25% d’aquestes professions.

La futura Casa de la Tecnologia es planteja com un “espai visible que es reconegui com un punt aglutinador de totes les accions estratègiques en el foment de la tecnologia que es portin a terme des de l’Ajuntament i des d’altres entitats”, ha ressaltat l’alcaldessa, que ha indicat que ja s’han establert contactes amb la Universitat de Girona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Generalitat, patronals, entitats i associacions relacionades amb la tecnologia per explicar-los el projecte i convidar-los a participar-hi.

A més, l’alcaldessa ha volgut agrair i remarcar la col·laboració de la Diputació de Girona en la futura adequació de l’espai del Xalet Soler. Tal com ha assenyalat Miquel Noguer, des de la Diputació es buscava un espai per ubicar de forma permanent el Museu de les Matemàtiques a Girona després del pas de l’exposició “Experiències matemàtiques” a la Casa de Cultura entre el 29 de novembre i el 29 de gener.

Amb l’adequació del Xalet Soler, es preveu obrir al barri i a la ciutadania l’espai verd que envolta la casa, una zona d’estada i jardí que serà públic i que servirà com a zona de pas i de descans per als veïns i veïens. Aquest nou projecte formarà part de la remodelació de l’entrada sud de la ciutat i del carrer de Barcelona, que ha de ser “menys carretera i més carrer”, tal com ha assenyalat l’alcaldessa.

El Xalet Soler es va construir entre els anys 1940 i 1941 i és obre de Ricard Giralt. La casa ocupa una parcel·la de 2.626 metres quadrats, amb 775 metres quadrats de superfície construïda i té tres pisos: una planta semisoterrada, una planta baixa i un primer pis. L’edifici està catalogat per l’Ajuntament de Girona.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars