“A la carretera”: Parlem de viatges

Aquesta setmana començarà la cinquena edició del cicle de xerrades sobre viatges “A la carretera”. Com cada mes de maig en els darrers cinc anys, les biblioteques de Girona, juntament amb la llibreria Ulyssus, conviden a la descoberta de diversos indrets del món de la mà de viatgers escriptors disposats a compartir les seves experiències de viatge a l’entorn d’una afició, d’una inquietud personal o d’una opció professional, i a conèixer els llibres en què han traslladat aquestes vivències.
L’eix central del cicle, que tindrà lloc durant cinc dijous consecutius a partir de demà, dia 11 de maig, són les xerrades de viatgers i exploradors a qui el fet de viatjar ha influït de forma important en el seu trajecte vital i ha suposat una important font d’experiència, de coneixement i de sensacions.
Les xerrades d’aquesta cinquena edició comencen demà amb el periodista Jaume Sanllorente de l’ONG Sonrisas de Bombay a la Biblioteca Ernest Lluch. Sanllorente parlarà de perquè considera l’escriptura com un compromís social, farà un recorregut per l’Índia, les Filipines i Bangladesh i presentarà els llibres que ha publicat sobre l’Àsia.
La següent parada anirà a càrrec de Jordi Bosch i Susanna Rodríguez, que visitaran la Biblioteca Just M. Casero el 18 de maig i compartiran la seva ruta pels antípodes. Han recollit el seu roadtrip en el bloc Companys de Viatge. Seguidament serà el torn del gironí Jordi Mercader que, després de coronar els seus tresmils i recollir-ho en un llibre, presentarà la seva experiència per l’Àfrica després d’haver pujat el Kilimanjaro, el sostre del continent africà. El dia 1 de juny Quim Carreras presentarà a la Biblioteca Carles Rahola Parlant des de l’Atlàntic, un recull de la seva travessia en solitari per aquest oceà amb tot el que això comporta.

El cicle es clourà a la Biblioteca Salvador Allende el 8 de juny, on Neus Real presentarà la vida i obra d’Aurora Bertrana com a autora i com a viatgera a la xerrada “‘Imprudència’ Bertrana: els viatges d’una escriptora aventurera”.
Les xerrades s’acompanyaran de seleccions de fons sobre viatges a cada biblioteca i d’altres activitats, com hores del conte, presentacions, exposicions, tallers per organitzar el viatge des de casa (a les biblioteques Ernest Lluch i Just M. Casero) i el concurs de fotografia mitjançant Instagram “Els camins del teu viatge”.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars