L’Aquàrium Girona s’inaugurarà el 2023

Si ets un aficionat a la biodiversitat marina, tens ganes d’aprendre sobre el món que s’amaga sota les aigües que ens rodegen o simplement, vols passar una tarda diferent amb els amics, família o parella, aquí et donem la solució! Aquest 24 de desembre es va fer pública  la confirmació del projecte Aquàrium Girona, ubicat a Fornells de la Selva.

El 24 de desembre es va celebrar una nota de premsa amb la participació de l’equip de Govern de Platja d’Aro i Girona per donar a conèixer aquesta nova iniciativa. Marta Dofí, capdavantera de l’equip de turisme Girona va anunciar que “aquest projecte ja s’estava gestant abans de la pandèmia de la COVID-19 per tal d’oferir un nou focus turístic allunyat del jovent i l’oci nocturn.” Així mateix, Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, ha al·legat que “el projecte es va haver d’aturar a causa del coronavirus, però si complim amb els nous terminis previstos l’Aquàrium podrà obrir les portes el 2023.”

Sònia Gràcia, alcaldessa de Fornells de la Selva ha especificat que “L’Aquàrium Girona neix amb la intenció de, no només d’assolir un nou públic, sinó també de ser un centre marí lúdic-educatiu, amb els objectius bàsics d’educar, informar i entretenir.”

Pel que fa a les instal·lacions, l’establiment s’ubicarà a Fornells de la Selva, en un terreny de 5.259 m2 que, gairebé de la mateixa manera que l’Aquàrium Barcelona, tindrà una màxima de 5 metres de profunditat i la capacitat d’abastir un total de 18 aquaris en funció de la zona i l’espècie marítima: 14 que representaran les comunitats mediterrànies com el de la comunitat de costa rocosa poc profunda o de coral vermell; i 4 que escenificaran diferents mars tropicals, com el Mar Roig, el Mar Carib o els taurons tropicals, entre d’altres. Així mateix, també es disposarà de petits aquaris per a poder gaudir dels detalls de la flora i la fauna mediterrànies que en aquaris de major volum podrien passar desapercebuts.

Qui ajudarà a tirar endavant el projecte serà Patrici Bultó, conservador i director tècnic de l’Aquàrium de Barcelona. Bultó ha donat a conèixer el sistema de filtració

“Pel que fa a la captació i depuració de les aigües, per poder emplenar els 18 aquaris seran necessaris, aproximadament, una mica més de 5 milions de litres d’aigua marina. L’abastiment es realitzarà a través de la captació controlada de pous disposats específicament per aquest fi. D’aquesta manera, s’aconsegueix un caudal continu, encara que es disposarà d’un sofisticat sistema de depuració que permeti treballar en un cicle “semitancat”.

L’Aquari de Girona oferirà servei de cafeteria i restaurant per fer més agradable l’estança a les instal·lacions, així com l’opció de realitzar menjars per a grups escolars a preus especials. A banda d’això, s’hi disposarà una botiga, una zona educativa i una zona tècnica, on s’ubicarà l’equip de professionals pertanyents als departaments de Manteniment i Biologia que faran possible el gaudi de la visita.

L’Aquàrium de Girona et permetrà descobrir la bellesa del món marí, un món desconegut i sorprenent amb una gran diversitat de colors, formes, organismes i ecosistemes que faran que l’aquari sigui un espectacle màgic i meravellós.

Només fins el 30 de gener regalaran entrades gratuïtes per gaudir els primers mesos d’obertura a la seva pàgina web: www.aquariumgirona.com.

Què us sembla aquest nou projecte? Hi esteu a favor o en contra? Escriviu-nos la vostra opinió als comentaris!

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars