Torna el Tocs de Vi, enguany a La Devesa de Girona

L’onzena edició de Tocs de Vi de l’Empordà a Girona arriba carregada de novetats. La principal és el canvi d’ubicació de la fira de vins que fins ara s’havia celebrat a la plaça Independència i que a partir d’aquest any tindrà lloc a la Devesa de Girona amb la voluntat de millorar el confort del públic. En les darreres edicions, l’èxit de la proposta havia provocat que la plaça de la Independència quedés petita per acollir el gran nombre de participants que s’hi concetraven, especialment al capvespreTocs de Vi de l’Empordà a Girona, un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines, tornarà a oferir una variada programació del 4 al 8 de juny per gaudir dels vins de l’Empordà a la capital gironina.

L’acte central de l’onzena edició de Tocs de Vi de l’Empordà a Girona se celebrarà dies 7 i 8 de juny. Durant dos dies, catorze cellers de la denominació oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria dels casos, també presentaran vins de la nova anyada. La fira també acollirà una variada proposta gastronòmica oferta per diversos food trucks. Les jornades seran amenitzades amb la música del DJ Robert de Palma. L’horari de la fira serà els dos dies de les 18.00 h a les 23.00 h. Es vendran lots a un preu de 15 € que inclouen 6 tiquets i la copa de vi.

Tastos en espais singulars
Tocs de Vi de l’Empordà a Girona també programa tretze tastos de vins empordanesos a espais emblemàtics de la ciutat. Aquest any s’incorporen dos nous espais: l’Arxiu Municipal de Girona i la Vinoteca Salart, establiment emblemàtic de la ciutat dedicat a la venda i distribució de vins, licors i caves des de fa tres generacions, i que enguany celebra els setanta-cinc anys de la seva fundació. A banda d’aquestes noves localitzacions, Tocs de Vi de l’Empordà a Girona ofereix tastos en espais habituals, com el Claustre del Monestir St. Pere de Galligants, els Banys Àrabs, la Casa Masó, el Museu d’Art de Girona, el Refugi antiaeri del Jardí de la infància i el Casino Gironí. Els tastos tindran lloc des del dimarts 4 de juny i fins dissabte 8 de juny. Aquestes activitats tenen un preu de 10 €.

Dins de la programació de tastos en espais singulars també es programen dues sessions de la proposta Els vins de la Girona desconeguda, el divendres 7 de juny i el dissabte 8 de juny, amb un itinerari pel Barri Vell que permet redescobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà i la Romina Ribera de Glops d’Història, una arqueòloga i sommelier amant de la història del vi. Aquestes sessions tenen un preu de 15 €.

La programació de tastos a espais emblemàtics de la ciutat reforça el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus, i, d’altra banda, es dona l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars