Aquest diumenge, entrada gratuïta a tots els museus de Girona

Aquest diumenge és 2 de juny, el primer diumenge del mes, i això significa que tots els museus de Girona obren les seves portes gratuïtament! 

Els museus que podreu visitar gratuïtament són els següents:

Museu d’Història de Girona

El Museu d’Història de Girona s’ubica en un element destacat del patrimoni urbà gironí. Va ser casal del call, habitatge d’una família noble, convent de frares caputxins i institut d’ensenyament mitjà, abans de convertir-se en Museu (s.XX). De la seva etapa de convent, en conserva espais emblemàtics com el claustre, el cementiri o la cisterna. El Museu recull, documenta i divulga el patrimoni de la ciutat, a partir d’una selecció d’objectes emblemàtics i d’un discurs que te en compte perspectives inclusives i innovadores.

Museu d’Història dels Jueus

El Centre Bonastruc ça Porta, que acull el Museu d’Història dels Jueus i l’Institut d’Estudis Nahmànides, està situat en un espai emblemàtic del barri vell de Girona, just a l’indret que ocupava la darrera sinagoga de la ciutat, al segle XV. L’Institut es dedica a la recerca d’història i cultura jueva i compta amb una biblioteca especialitzada. Organitza anualment activitats acadèmiques a l’entorn de la història i la cultura jueva.

Museu del Cinema

L’origen del Museu del Cinema es troba en l’adquisició, el 28 de gener de 1994, de la Col·lecció Tomàs Mallol d’objectes cinematogràfics i precinematogràfics per part de l’Ajuntament de Girona. El Museu del Cinema fou inaugurat a Girona al cap de quatre anys, el 8 d’abril de 1998, i va ser el primer de la seva especialitat a l’Estat espanyol, comparable pel que fa a la qualitat de la col·lecció i del projecte expositiu amb els principals museus de cinema d’Europa.

Ubicat a l’antiga casa de les Aigües, el Museu del Cinema té per objectiu la conservació, recerca, interpretació i exposició permanent de la Col·lecció Tomàs Mallol i d’altres col·leccions o objectes que es puguin adquirir, així com també esdevenir un centre de dinamització del món del cinema i dels espectacles visuals, sobre la base d’una programació continuada d’activitats i serveis, adreçats a un públic potencial molt ampli, que en garanteixi el reconeixement local, nacional i internacional.

Museu d’Art de Girona

El Museu d’Art està ubicat a l’antic Palau Episcopal de la ciutat (s.X-XVIII), al costat de la Catedral de Girona. L’interior de l’edifici acull una important col·lecció d’art gironí, amb peces datades des de l’època romànica fins als inicis del segle XX. Hi destaca el conjunt de retaules procedents d’esglésies i monestirs de la diòcesi gironina, com el de Sant Pere de Púbol (s.XV) o l’antic retaule de Sant Feliu de Girona, una obra extraordinària del Renaixement català (s.XVI). La visita al Museu inclou els espais singulars del Palau: el Saló del Tron, la Presó Episcopal, la Capella del Bisbe i el Mirador, que ofereix una de les millors vistes de Girona.

Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona

El MAC-Girona se centra en l’explicació de l’activitat humana des de l’aparició de l’home fins a l’època tardoromana, a través de materials arqueològics trobats a les excavacions de jaciments de les comarques de Girona. Té el seu origen en el Museu Provincial d’Antiguitats i Belles Arts, creat el 1845 i és, per tant, un dels més antics de Catalunya. L’any 1857 el museu s’instal•là en el claustre del monestir de Sant Pere de Galligants, que fou abandonat per la comunitat de monjos benedictins en 1836 en aplicació de les lleis desamortitzadores. En 1860 s’iniciaren les obres de construcció del sobreclaustre, que alberga actualment les sales de l’exposició permanent, però el museu no fou obert al públic fins a finals de 1870.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars