Toni Pons: 75 anys de passió i excel·lència en l’art del calçat a Girona

La ciutat de Girona no només és coneguda per la seva rica història i els seus preciosos carrers, sinó també per ser el bressol d’empreses amb un rerefons profundament arrelat a la tradició i la passió pel que fan. En aquest context, Toni Pons, una empresa especialitzada en la creació d’espardenyes, com les espardenyes de dona de cunya mitja, i altres calçats artesanals, ha emergit com una joia única en el món de la moda. A través de tres generacions i 75 anys d’història, l’empresa ha crescut des d’un petit taller fins a una marca de referència internacional, tot mantenint valors centrats en la passió, la tradició i la responsabilitat envers l’entorn. 

L’any 1946, Antoni Pons Parramon va fundar una petita fàbrica a la localitat de Osor, prop de Girona, on va començar a produir el calçat bàsic de l’època: les espardenyes de jute i goma i les botes de pell. Aquestes van ser les primeres peces que van portar el nom de Toni Pons i van marcar el començament d’una història excepcional.

La segona generació de la família, Antoni Pons i Carós, va ingressar a l’organització a l’edat de 18 anys, amb la visió clara de fer créixer la marca a nivell internacional. Va ser durant aquesta època que es va traslladar la seu de Toni Pons a la ciutat de Girona, un moviment que va marcar un pas important en la seva evolució.

El 1995, la marca va entrar al mercat francès, i aquest pas va ser crucial per a la seva projecció internacional. Les seves espardenyes van rebre un reconeixement aclaparador per part del públic francès, consolidant la seva imatge com una marca de calçat d’alta qualitat i estil únic.

Amb l’arribada de la tercera generació, representada per Jordi Pons, l’empresa va experimentar una actualització important. El logotip es va renovar i es va reestructurar la col·lecció, segmentant-la en seccions amb personalitats concretes. Això va coincidir amb l’inici de la incursió de Toni Pons al món del retail, amb la inauguració d’Espais Toni Pons en les principals àrees comercials de diverses poblacions.

El repte digital també va ser assumit amb èxit per Toni Pons. Amb una nova web corporativa que incloïa botiga en línia, l’empresa es va adaptar a l’entorn digital, permetent als clients d’arreu gaudir de les seves espardenyes amb un sol clic. El 2018 es va veure la inauguració d’una nova seu logística a Girona, ampliant la capacitat per donar suport als seus projectes de creixement.

A l’arribar del 2021, Toni Pons va celebrar el seu 75è aniversari, una fita impressionant que va reflectir l’energia, la dedicació i la passió invertida en l’empresa. Amb una combinació de treball ben fet, honradesa i compromís amb la qualitat, Toni Pons es va convertir en una referència internacional en l’univers de les espardenyes.

Des dels seus modestos inicis fins a la seva brillant evolució, Toni Pons ha mantingut valors irrenunciables com la passió, la tradició i la responsabilitat ambiental. Amb un enfocament en la creació d’espardenyes atemporals i de qualitat, utilitzant tècniques artesanals i materials responsables, l’empresa és un exemple inspirador d’èxit empresarial amb profundes arrels a la cultura gironina.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res