L’exposició Nova Pantalla arriba a El Modern fins el 25 de setembre

L’ecosistema dels videojocs a Catalunya està a l’alça: la indústria catalana lidera el sector a Espanya, amb 167 estudis de videojocs, i ha convertit Catalunya en un dels territoris capdavanters d’Europa. En aquest punt, la indústria catalana del videojoc afronta el futur amb grans expectatives: inicia una nova pantalla.

I aquí és on apareix l’exposició Nova Pantalla, la primera gran exposició dedicada en la seva totalitat als videojocs fets a Catalunya que s’ha inaugurat avui a El Modern, el Centre Audiovisual i Digital de Girona. El seu objectiu és apropar a tots els públics el procés de creació que hi ha darrere d’un videojoc, donar a conèixer els perfils professionals que hi participen i celebrar les grans produccions d’èxit internacional fetes pels estudis catalans.

L’exposició, que s’ubica a la primera planta d’El Modern, està dividida en tres espais que permeten descobrir l’ecosistema català del videojoc. Mitjançant entorns immersius i interactius, centrats en els perfils professionals i els processos de creació artístics i tecnològics que hi ha darrere la producció d’un videojoc (art visual, disseny de joc, animació, programació, guió, disseny de so i música, entre d’altres), les persones visitants podran endinsar-se en el món del videojoc i també descobrir quins són els aspectes socioculturals que han propiciat que Catalunya esdevingui un territori capdavanter en el sector.

Es podrà visitar gratuïtament de dilluns a divendres, de 10h a 14h i de 15.30h a 19.30h, i els caps de setmana, de 16h a 20h.

“Nova pantalla” es va inaugurar l’any 2022 al Palau Robert de Barcelona i va tenir un gran èxit d’assistència, superant els 120.000 visitants. Els comissaris de l’exposició són Joan B. Galí, Marc Angrill i Albert García, periodistes especialitzats en videojocs i comunicació cultural. La itinerància de l’exposició Nova Pantalla és un col·laboració entre l’Ajuntament de Girona i la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res