S’acosta el Festival Strenes 2018 carregat de novetats

La sisena edició del festival Strenes situarà de nou Girona a l’epicentre del panorama musical català aquesta primavera.

Del 24 de març al 30 d’abril, passaran pels escenaris de la ciutat noms de primer nivell de l’àmbit català i internacional, com ara Morcheeba, Luz Casal, Roger Mas, Txarango, La Pegatina i Joan Dausà.

Una de les principals novetats de l’edició d’aquest 2018 és l’estrena de la secció Talent Gironí, apadrinada per la Fundació Valvi i que té com a objectiu donar a conèixer i reconèixer els artistes de les comarques gironines. Les propostes de Carmen 113, Caritat Humana, North State, Pau Blanc i Sara Terraza es podran veure en la primera edició d’aquest apartat del festival.

“Creiem que la cultura és un eix vertebrador social i volem que l’aposta ferma que fem amb la cultura des de l’Ajuntament sigui un exemple a seguir per tot el territori. Aquí s’està fent un festival però s’està fent també política cultural. Apostem perquè la cultura segueixi sent un segell que ens defineixi com a ciutat”, ha remarcat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas. El regidor ha afegit que aquest any s’ha qualificat per primer cop l’Strenes de festival estratègic de la ciutat.

La inauguració del festival es farà, un any més, amb una actuació sorpresa des del terrat de l’Oficina de Turisme de la Rambla que es podrà seguir des de la mateixa rambla, des del pont de Pedra i des de la plaça de Catalunya. Aquest esdeveniment es farà el dissabte 24 de març a les 18 h i, com a novetat, després del concert hi haurà una actuació a la plaça del Vi. Enguany hi tocarà la formació Sense Sal.

En total el festival ha programat més de 30 concerts els quatre caps de setmana d’abril en nou escenaris diferents: l’Auditori de Girona, el Teatre Municipal, el Centre Cultural La Mercè, la plaça de Catalunya, les escales de la Catedral, el Museu d’Art, La Mirona (Salt), el Yeah! Indie Club i Els Jardins de la Mercè.

Un dels aspectes destacats d’aquesta sisena edició és l’augment del nombre de concerts que es faran a l’espai emblemàtic de les escales de la Catedral –La Pegatina, Ramon Mirabet i Joan Dausà– i la consolidació de l’anomenada “festa major de l’Strenes”, amb concerts gratuïts a la plaça de Catalunya –d’artistes com la Fundación Tony Manero, La Iaia o Roba Estesa– que es complementaran amb una oferta gastronòmica diversa al voltant de l’espai de l’activitat.

 

També cal ressaltar l’espectacle Què volen aquesta gent, de Maria del Mar Bonet, que reflectirà que “el festival no viu d’esquena al que està passant al país”, tal com ha explicat el director del festival Strenes, Xavi Pascual, a la presentació d’aquest matí. També han assistit a l’acte el director de l’Àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Albert Bardolet, i el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, a més del regidor Carles Ribas.

Es posaran a la venda unes 16.000 entrades, una xifra un 30% superior a la passada edició ja que s’han programat més concerts. Les entrades es podran comprar a partir de demà a les 9 h al web del festival (www.festivalstrenes.cat) i a les taquilles del Teatre Municipal i de l’Auditori de Girona en l’horari habitual d’obertura al públic.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res