Tornen els sopars a Girona a partir de demà

Consisteix a obrir sis restaurants durant sopars cada divendres i dissabte a partir de demà fins al 22 de maig. També es preveu que l’Uni Girona jugui un partit de bàsquet amb 3.000 espectadors.

L’estudi clínic Obrir Girona executa una prova pilot d’un passi digital “covid-free” amb la intenció d’obrir la ciutat de Girona, arrencarà aquest Sant Jordi i la prova consisteix en un cicle de sopars a sis restaurants de la ciutat. Es faran tots els divendres i dissabte fins al 22 de maig. També preveu que l’equip Uni Girona jugui un partit de bàsquet al pavelló de Fontajau.

Per a tots aquells que vulguin participar en la prova pilot, hauran de descarregar una aplicació i assegurar que tenen un certificat MBCC (Molt Baixa Capacitat de Contagiar); qui validi el certificat seran les farmàcies, sigui perquè estan vacunats o perquè ja han passat la covid, o bé, a través d’una prova d’antígens. 

Els impulsors de l’estudi, Blockchain de Catalunya (CBCat), asseguren que aquesta iniciativa té l’objectiu de poder reactivar algunes activitats i esdeveniments aturats per la pandèmia de la Covid-19. El calendari de la prova també preveu disputar el partit de la final de la Lliga femenina Endesa a Fontajau el dia 2 de maig, en el cas que l’Uni Girona quedi classificat, amb un aforament de 3.000 espectadors.

L’estudi clínic arrencarà aquest Sant Jordi amb els sopars Obrir Girona. Seran àpats que tindran lloc a sis restaurants de la ciutat (Cal Ros, el Divinum, l’Índigo, el Mimolet, el SiNoFos i l’Umai). Es faran cada divendres i dissabte mentre duri la prova pilot, fins el 22 de maig.

Tothom que vulgui participar en qualsevol esdeveniment d’Obrir Girona ha de descarregar-se l’aplicació de certificats digitals ICC AOKpass, totalment gratuïta. Després, ha de crear un perfil i un certificat, que haurà de validar en qualsevol de les més de trenta farmàcies que participen en el projecte.

Per aquells que ja han rebut la vacuna contra la covid, han de portar el certificat corresponent per poder validar-ho. Si ja han passat el virus, hauran de demostrar-ho portant una PCR positiva de fa més de quinze dies. Si la persona no es troba en cap d’aquests dos casos, podrà fer un test d’antígens a la farmàcia.

Si el test realitzat és negatiu, se li podrà acreditar el certificat MBCC; i per tant, la persona serà apta per a accedir als esdeveniments durant les següents 36 hores. Els procediments tenen un cost d’entre 2 euros i 9 euros (depenent de la modalitat del certificat).

Els organitzadors de la prova pilot treballen per incloure més actes al calendari de l’estudi clínic (més enllà del cicle de sopars i el partit de bàsquet). Per a més informació, es pot consultar la web del projecte obrirgirona.cat.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res