Senderisme Guiat al Gironès 2023: onze sortides entre febrer i juny

El Consell Comarcal del Gironès ha publicat la programació de la primera meitat de l’any on s’inclouen 11 sortides per la comarca repartides al llarg dels pròxims mesos d’hivern i primavera.

Després de 14 edicions, el programa “Mou-te: Senderisme Guiat al Gironès” impulsat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès s’ha convertit en una activitat molt consolidada en el territori, amb un públic fidel i que cada any atrau més adeptes.

La programació per aquest primer semestre inclou 11 sortides entre febrer i juny. La primera sortida de l’any es farà el pròxim diumenge 12 de febrer amb una pujada fins al Castell de Sant Miquel, a Girona. Després d’aquesta li seguiran una desena més de sortides als municipis de Sant Martí de Llémena, Sant Julià de Ramis, Sant Gregori, Aiguaviva, Salt, Fornells de la Selva, Llambilles, Bordils i Cassà de la Selva.

Totes aquestes sortides es faran sempre amb un guia de natura que acompanyarà al participant en la descoberta del nostre patrimoni natural. D’aquesta manera el programa vol apostar per la sostenibilitat com a valor afegit amb un guiatge de qualitat capaç de transmetre també els valors de coneixement i respecte del medi ambient. 

Com a novetat aquest primer semestre s’han programat dues noves rutes. Una és la sortida Muntanya de Sant Grau a Sant Gregori, que es farà el 23 de març i serà de dificultat més alta. L’altra nova ruta és Entorns de Fornells de la Selva, de dificultat baixa, que es farà el 30 d’abril.

No fallen tampoc sortides tan emblemàtiques com la del Volcà de la Crosa, que pot presumir de tenir el cràter més ample de la península, o la sortida ornitològica Ciutat dels quatre rius on es convida el participant a observar, amb l’ajuda de prismàtics, les diferents espècies d’ocells que habiten a les ribes dels rius de Girona.

La gran majoria de sortides són aptes per a tots els públics i tenen una durada de 3 hores aproximadament, tot i que pot variar en funció de la distància i el ritme del grup. 

El sistema d’inscripció serà el mateix que l’any passat i les inscripcions per cada sortida s’obriran 8 dies abans, a partir del dissabte anterior. Per inscriure’s cal fer reserva al telèfon 972 011 669 o per correu a turisme@girones.cat i esperar confirmació. El preu és de 4 € per persona excepte per menors de 12 anys que és gratuït. L’aforament és limitat.

El guiatge de les sortides anirà a càrrec de l’empresa SORBUS.

Podeu consultar tota la programació del primer semestre al web de l’Àrea de Turisme www.turismegirones.cat. Pel que fa a les sortides del segon semestre, aquestes tindran lloc entre els mesos de setembre i desembre i la programació es publicarà a l’estiu.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars