Arriba la segona edició de la Nit del Comerç a Girona

La segona edició dels premis de la Nit del Comerç a Girona se celebrarà el proper 20 de novembre, a les 20.15 h, a l’auditori de La Mercè. Aquests guardons tenen un doble objectiu: d’una banda, reconèixer i promocionar els empresaris, empresàries i establiments del teixit comercial que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat de la ciutat i, de l’altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars de Girona.

Els premis estan destinats a distingir iniciatives comercials d’èxit a la ciutat, alhora que serveixen com a acció de foment i promoció de les activitats econòmiques del municipi i posen en valor la tasca dels professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat. També tenen la funció de reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que, per les seves característiques, es poden considerar exemples d’un teixit econòmic dinàmic i competitiu.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha explicat que “el comerç fa que, a través de les generacions i la constant adaptació als temps i als hàbits de consum, es conservi el caràcter original de les ciutats. Són establiments que aporten el tret diferencial, la personalitat i la proximitat amb l’entorn i, per sobre de tot, la humanitat, a través de les persones que habiten la ciutat i la construeixen. Tot això es mereix un reconeixement per part nostra”.

Les categories dels guardons són les següents: Premi Avantguarda, a l’establiment més innovador; Premi Ambaixador de Girona, a l’establiment amb més implicació a la ciutat i la seva projecció internacional; Premi Talent, a aquelles persones joves emprenedores i/o dissenyadores locals que tenen una botiga a la ciutat i destaquen per la seva creativitat o innovació en el negoci; Premi Comerç Verd, a l’establiment més sostenible i/o respectuós amb el medi ambient; Premi Comerç Singular, que reconeix l’establiment per la seva trajectòria a la ciutat, i Premi Especial Sóc Girona, a un o una comerciant per la seva trajectòria i implicació a la ciutat.

Durant l’acte es farà també un reconeixement i un homenatge a aquells comerços emblemàtics de llarga trajectòria de la ciutat que hagin complert durant l’any en curs els  25 i 50 anys, i els tres establiments més antics de Girona (exceptuant els tres premiats en l’edició anterior). També es farà un reconeixement a les noves associacions de comerciants.

En l’acte del 20 de novembre, hi haurà una ponència a càrrec del soci director de RBD Consulting, Roger Gaspa, que tractarà sobre “Tendències globals i reptes del comerç. Com orientar el futur del comerç de proximitat?”. La xerrada donarà als comerciants idees clau sobre el comerç mundial i les noves tendències per tal que tinguin una radiografia de l’actualitat dins el seu camp professional d’una manera molt visual. L’acte estarà conduït per la periodista Ester Bertran.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res