Ryanair cancel·larà vols al Regne Unit pel Brexit

Si teniu pensat fer un viatge a Anglaterra, afenyeu-vos ara que arriba Setmana Santa, ja que ahir, l’aerolínia irlandesa Ryanair va advertir que haurà de suspendre els seus vols al Regne Unit durant «setmanes o mesos» si la primera ministra Theresa May no arriba ràpidament a un acord amb la Unió Europea per aclarir en quin estat quedarà el trànsit aeri quan el Brexit sigui un fet. Pel que fa a l’aeroport de Vilobí d’Onyar, aquesta situació propvocaria la suspensió d’una desena de destinacions, tals com: Edimburg, Glasgow, Belfast, Newcastle, East Midlands, Birmingham, Liverpool, Leeds, Bristol i dos aeroports de Londres.

Recordem que la companyia amb més moviment d’avions a l’Aeroport Costa Brava es Ryanair, malgrat que el 2017 va reduïr connexions en relació a l’estiu passat, la qual cosa tampoc és d’extranyar venint de l’aerolinia irlandesa. En concret aquest any operarà a 29 destinacions, set menys que el 2016 i vint menys que fa tres anys. La part positiva però és la incorporació de companyies com Jet2, que ofereix vols a Glasgow, Manchester i Newcastle, i la polonesa Enter Air, que unirà Girona amb Gdansk i Katowicce, tot i que tenint en compte el panorama actual, no sabem si Jet2 també es veurà afectada.

Neil Sorahan, director financer de Ryanair, va declarar al diari The Guardian, que la suspensió de vols des de Stansted, Londres i altres aeroports és «una possibilitat molt real».«Si s’arriba a un escenari límit en el qual no s’aconsegueix un acord bilateral en la política de Cels Oberts, existeixen moltes possibilitats que no tinguem vols entre Europa i el Regne Unit durant un temps», i per tant, «L’impacte en el negoci seria desastrós», va dir.

Alhora, Ryanair tenia pensat expandir-se un 15% al Regne Unit, però com a conseqüència del referèndum i del nou rumb que prendria el país, tan sols ho va fer un 6%. «Estem traslladant el nostre creixement fora. És possible que alentim el nostre creixement aquí a mesura que ens acostem a les negociacions de divorci mentre no tinguem la certesa del que podem i no podem fer amb Europa».

L’aerolínia també va assegurar que si no pot seguir duent a terme els seus negocis amb normalitat a partir d’abril del 2019, data límit per a les negociacions de sortida, buscarà oportunitats de negoci a Itàlia, Espanya i Europa de l’Est, a més d’expandir-se per Alemanya i els països escandinaus.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars