Idees per exprémer Girona gratis

Arriba el bon temps i ens entren les ganes de sortir al carrer, de passar el cap de setmana fora de casa i de fer mil i una activitats… fins que ens ho repensem. I és que tal i com estan les coses és millor estalviar, així que ens quedem a casa i ja ens menjarem el món més endavant… NO!

Els diners no han de ser un impediment: Girona ens ofereix moltíssimes activitats gratuïtes per gaudir de la companyia, del bon temps, del sol, de la vida i sobretot… de la ciutat!

Per això avui farem una repassada a una bona part de tot el que podem fer a la ciutat de Girona sense gastar-nos gaire diners. Esteu llestos?

Comencem potenciant la cultura de la ciutat, és per això que us recordem que la majoria de museus de Girona ofereixen visites gratuïtes en ocasions especials o simplement dies concrets. El primer diumenge de mes podeu visitar totalment de franc el Museu d’Història de la Ciutat, el Museu d’Història dels Jueus i el Museu del Cinema, juntament amb el Museu d’Art: obriran les seves col·leccions permanents gratuïtament el primer diumenge de cada mes. El Museu d’Arqueologia de Catalunya, en canvi, ho farà l’últim diumenge de mes.

Si preferiu endinsar-vos en la natura hi ha dues excursions que tot gironí ha realitzat i que no podeu deixar de realitzar. Es tracta de pujar a Sant Miquel i a Els Àngels. Per pujar fins Sant Miquel haurem de travessar la vall de Sant Daniel i endinsar-nos a l’espai natural de les Gavarres. A dalt hi trobarem un castell on podrem pujar i gaudir d’unes vistes magnífiques de la ciutat i els seus voltants. En canvi, si pugem a Els Àngels ens trobarem amb un santuari que data del 1420 i guarda dins una gran història per descobrir. A més, és el punt més alt del Massís de les Gavarres. En ambdos casos a dalt dels pics podreu realitzar un picnic per reposar i renovar les forces per afrontar la baixada amb els ànims recuperats.

Però si el que voleu és realitzar la millor panoràmica de la ciutat, sense cap mena de dubte el vostre lloc és la Muralla. Les diferents torres que ens trobem per tot el seu recorregut permeten la visió en 360º més perfecta de tota la ciutat.

Seguim amb un pla d’allò més especial: visitar un Rècord Guiness en persona. Com? A la ciutat? Doncs sí! Segurament ja ho sabíeu, però a Girona hi trobem la Plaça dels Raïms, la plaça més petita d’Europa! Fa vuit-cents anys que existeix, abans sota el nom de Plaça de la Palla i on s’hi trobava un petit mercat de raïm. Vigileu si aneu a veure-la, perquè si sou molts no hi cabreu!

Si la vostra passió és la música, durant tot l’any hi trobareu molts festivals que omplen els carrers de música: el festival Strenes, el Festivalot, el Black Music Festival…

I pels aficionats a l’esport, què hi ha millor que sortir a córrer per la inmensa Devesa de Girona? Entre els milers plataners, sembla que els quilòmetres són menys!

Aquestes són només algunes de les idees que ens ofereix la ciutat de Girona per exprémer-la al màxim de franc. Quines idees hi afegiríeu vosaltres?

 

 

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars