“Els germans Roca i la Fàbrica de Xocolata”

L’any 2005 la Clínica l’Esperança a la Plaça Catalunya de Girona va tancar definitivament les seves portes després de 57 anys d’història. Gràcies a les ganes d’innovar i de fer reviure un lloc històric de la ciutat de Girona, el juny 2016 els germans Roca van adquirir l’edifici i des de llavors, juntament amb el xocolater Damian Allsop, van tenir la intenció d’obrir la seva pròpia “fàbrica de xocolata” a finals de l’any 2017.

Si ja el Rocambolesc ens evocava a la fantàstica fàbrica de xocolata creada per Tim Burton, ara els germans Roca volen tirar endavant un projecte, que encara queda molt llunyà a causa de la falta de permisos i el requeriment de moltes obres.  Els promotors de la iniciativa esperen que es posi en marxa “a finals d’aquest any o a principis del vinent” i convertir-se així en un espai únic.

Més que una fàbrica es tractarà d’un obrador, en el qual es mostrarà tot el procés des de la matèria primera fins al producte final: “S’hi faran bombons, begudes… tot de productes amb xocolata.” Els visitants podran veure tot aquest procés i també tastar i adquirir els productes que s’hi elaborin.

“Serà espectacular”, assegura el mestre xocolater Allsop a la Televisió de Girona, que afegeix que tot el cacau per a l’elaboració dels productes es comprarà directament a les plantacions al país d’origen. L’objectiu és donar a conèixer el cacau, com es treballa, i descobrir la xocolata de qualitat amb un ull posat en el respecte cap als països productors de cacau i amb una clara aposta per al comerç just. Damian Allsop, d’origen britànic i actualment resident a Girona, és un dels mestres xocolaters més reconeguts del món i fa més de vint-i-cinc anys que investiga el cacau. Abans de dedicar-se al món de la xocolata havia treballat durant uns anys com a pastisser.

I per acabar d’arrodonir-ho, l’obrador de xocolata comptarà amb un petit hotel al mateix edifici on hi haurà apartaments de luxe.

Nosaltres ja estem desitjant que obrin les portes i sentir l’olor de xocolata que de ben segur que omplirà tot el carrer.

Charlie y La Fabrica de Chocolate

 

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res