Riures és el nou festival de l’humor en català, aquest estiu a Calonge i Sant Antoni

Riures neix amb la voluntat d’esdevenir el festival referent de l’humor 100% en català a la Costa Brava. Es tracta d’un esdeveniment únic a dia d’avui, que vol incentivar la creació i la promoció de l’humor en català a fi de normalitzar el català com una llengua viva d’ús habitual, entre grans i joves, en contextos quotidians i també lúdics.

Riures oferirà una programació prou àmplia i diversa per atraure públics de totes les edats.

Al llarg de tres dies consecutius, de divendres 2 a diumenge 4 d’agost de 2024, Calonge i Sant Antoni esdevindrà l’epicentre de l’humor 100% en català i acollirà els noms més destacats de l’escena humorística catalana actual:

Judit Martin i Jordi Soriano (Dos que improvisen), possiblement la parella més potent de la improvisació a casa nostra; Txabi Franquesa (Escocía), un gegant de l’humor que ho ha petat a Barcelona; Pep Plaza (Auto ficció), riure assegurat amb el millor imitador del país; PEYU (La niña bonita), el nou espectacle d’en Peyu per riure com mai; Joan Pera (Una estona amb Joan Pera), un incombustible de l’humor i el més estimat. L’obertura del festival anirà a càrrec Carles Xuriguera i Fel Faixedas (Festa Grossa), amb la inauguració més boja que puguis imaginar.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha subratllat: «Riures és un festival que neix aquest any amb vocació de futur. És el primer i unic festival d’humor en català a la Costa Brava. Calonge aposta amb Riures per fer país i fer cultura, ara també a través de l’humor. Serà en un marc incomparable, amb el mar als peus del parc del Collet».

El director del Riures, Fel Faixedas, ha destacat: «Riures presenta en aquesta seva primera edició per 6 artistes consolidats i una oferta per a públics de totes les edats. Un festival de qualitat artística en un entorn incomparable, al servei de la cultura catalana».

Un maridatge d’humor i gastronomia, davant del mar

Riures omplirà durant tres dies i al llarg de sis espectacles d’humor, l’entorn natural únic del parc del Collet. El festival comptarà amb un village, amb servei de menjar a càrrec del foodtruck Bye bye Blat i servei de beguda a càrrec d’Estrella Damm, patrocinadora del festival.

Divendres 2 d’agost
20:00h | ‘Festa Grossa’ amb Fel Faixedas i Carles Xuriguera
22:30h | ‘Dos que improvisen’ amb Judit Martin i Jordi Soriano

Dissabte 3 d’agost
20:00h | ‘Una estona amb Joan Pera’
22:30h | ‘Escocía’ amb Txabi Franquesa

Diumenge 4 d’agost
20:00h | ‘Autoficció’ amb Pep Plaza
22:30h | ‘La niña bonita’ amb Peyu

Les entrades, que tenen un preu de 18 €, es troben ja a la venda al web www.riures.cat.

Riures és la nova proposta cultural de Cal Tet, la productora de l’actor i humorista Fel Faixedas, que també organitza Festimams, el festival d’humor de Girona.

Foto de l’article: revista Baix Empordà.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars