La revolució de la festa gironina: entrevistem a l’equip de Solar Sounds

Fa només un any, Girona va veure néixer un esdeveniment que va assentar les bases del que avui en dia és Solar Sounds. L’11 d’abril del 2016 se celebrava una festa privada a Girona que en poc més d’un any ha evolucionat fins a convertir-se en una promotora musical que ha actuat a Girona, nombrosos punts de la Costa Brava, Barcelona, les Illes Balears, i que aviat aterrarà a Madrid.

Tots els joves gironins n’han sentit a parlar, i és que les festes de Solar Sounds estan de moda. Darrere d’elles s’hi troben quatre joves apassionats de la música electrònica: l’Eloi, l’Oriol, en Krasi i en Javi, que actualment punxen a les festes com a DJs sota els sobrenoms de Axel Valley, White Soxx, Krasi Zent i Downearth.

 

Actualment, i fins a finals d’agost, els trobareu punxant a Canalla Port d’Aro, però… com va començar? Què els va motivar? Els protagonistes, entrevistats per Girona Secreta.

 

Com va sorgir la idea de crear Solar Sounds?

Tot va sorgir després del festival Mutek a l’antiga fàbrica Estrella Damm. Feia un temps ja que várem quedar captivats per la música electrònica i aquella nit vam sentir que era el cami que voliem seguir en les nostres vides. Asseguts al balcó vam tenir la idea de fer una festa a casa d’un dels membres amb invitació personal. Va ser el primer pas per a que amics i la ciutat de Girona conegués la música que ens identifica. Després de la primera, va arribar la segona i la tercera… i d’aquí van començar els locals i discoteques a cridar-nos… fins al dia d’avui.

 

Com vau viure el creixement del fenomen?

No hem parat des de llavors. Ens agrada superar-nos cada vegada i no caure en la monotonia. Gaudim veient que hi ha persones que se senten identificades amb la música electrònica i de cada una de les nostres festes. Aquesta passió només fa que mirem endavant i seguim treballant.

 

Quan vau ser conscients de l’èxit que estàveu assolint?

No podem dir que tenim èxit. Encara no hem fet res i queda molt camí per endavant. Estem fent el que ens agrada i estem treballant festa darrera festa perquè la música electrònica surti dels esterotips i arribi cada vegada a més gent.

 

Què preteneu aconseguir amb cada festa que realitzeu?

A cada festa posem tota la nostra passió per a que tots els detalls contin. Tots els llocs on fem els esdeveniments de Solar Sounds es pot apreciar que la música i la decoració van de la mà amb l’entorn.

 

Ens podeu fer cinc cèntims sobre la vostra festa actual, Etnika?

Tal com el nom indica Etnika és un concepte de festa amb sons tribals fusionats amb l’electrònica. Cada setmana portem un artista internacional juntament amb artistes nacionals de primer nivell, joves promeses i els nostres residents. Sens dubte, és el projecte fins ara més gran que hem tingut i no podem estar més orgullosos.

Quins són els vostres plans de futur? 

Sincerament, només veiem el present i seguim treballant perquè la gent que confia amb nosaltres gaudeixi de la experiència de Solar Sounds. Tenim moltes idees però és difícil portarles totes a la llum. Seguir treballant sense  adormir-nos i qualsevol cosa que hagi de venir, vindrà.

 

Creieu que a Girona hi ha una cultura arrelada pel que fa a la música electrònica?

No molta. Vivim en una època en què els mitjans de comunicació i la societat fan molt mal a aquesta música sense ni tan sols intentar d’aprofundir en ella. La música electrònica no té el respecte que es mereix en comparació a altres estils de música socialment més acceptats. Però, poc a poc, la gent com nosaltres, juntament amb altres persones que ajuden a que això passi a Girona, com per exemple Electrona o l’escola de música Eumes, està creant una nova escena que ajuda a que es democratitzi.

 

I per acabar… què diríeu que diferència Solar Sounds de qualsevol altra festa que es pugui celebrar en una discoteca?

La connexió amb la gent i l’entorn.. i sobretot que ens deixem la pell en cada festa!!

 

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars