Qui serà l’artista sorpresa que inaugurarà el Festival Strenes?

Tot va començar fa dos anys, quan el Festival Strenes va celebrar, per sorpresa, un concert dalt el terrat de l’Oficina de Turisme de Girona, situada a la Rambla. Els primers van ser Sopa de Cabra, seguits de Love of Lesbian, i ara és el torn de…

Aquest matí, la organització del Festival Strenes ha difós un breu vídeo amb moltíssimes pistes per a tots els impacients que no poden esperar al proper dissabte 25 de març a les 18 h per descobrir qui donarà el tret de sortida a un dels festivals per excel·lència de la ciutat de Girona.

Al vídeo, replet de pistes, hi podem veure un músic de carrer tocant un instrument que probablement pocs reconeixereu; es tracta d’un charango, un instrument de corda llatinoamericà. Per si les pistes no són suficients, el cantant, al final del vídeo, es posa un nas de pallasso. Necessiteu més pistes per saber de qui es rumoreja que es tracta? Haureu de llegir fins al final de l’article per saber-ho!

Els primers van ser Sopa de Cabra, quatre anys després de retirar-se dels escenaris (del 2011 al 2015), van tornar a trepitjar-ne un, i aquell cop va ser-ne un de ben especial. Al terrat de l’oficina de Turisme de Girona, just a les 17h, una hora abans d’iniciar-se el concert, Gerard Quintana va anunciar qui seria l’artista sorpresa que inauguraria aquesta tradició. Així, el grup va iniciar una mini-gira que els va dur posteriorment a Sant Feliu de Guíxols, a Mataró i a Cambrils. El concert va marcar un abans i un després, tant per a la banda com per a la ciutat, ja que va ser la primera proposta d’aquestes característiques a la ciutat i va quedar plasmada en un vídeoclip de la popular cançó “Camins”.

L’any següent ens va sorprendre la banda liderada per Santi Balmes Love of Lesbian (que casualment tornen a la ciutat el proper 25 de maig a la sala La Mirona, i ja han exhaurit totes les entrades a la venda). Tot just després de publicar el seu últim CD “El Poeta Halley”, el grup de Sant Vicenç dels Horts va aconseguir congregar a més de 8.000 espectadors al centre de Girona. També ho feien després d’un llarg descans d’un any i mig sense trepitjar cap escenari.

Si els rumors no fallen i les apostes tenen raó, tot apunta que la banda escollida per inaugurar el Festival Strenes d’enguany seran els catalans Txarango, que tot just aquesta setmana ha llançat el primer senzill del seu nou tercer disc titulat El cor de la terra, que sortirà a la venda el 31 de març. El seu senzill “Una lluna a l’aigua” ha tingut una gran acollida entre els seus seguidors, que després de tres anys de silenci discogràfic ja trobaven a faltar noves cançons de la banda.

Us deixem doncs amb el breu vídeo compartit pel Festival Strenes:

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res