Portes obertes al Museu d’Art l’11 de setembre

Ja teniu plans per aquesta diada? Si no és així aprofiteu per visitar el Museu d’Art de Girona!

Aquest dissabte, en motiu de la Diada de Catalunya el dia 11 de setembre el Museu d’Art de Girona obrirà les seves portes a tothom.

El Palau Episcopal de Girona és un palau històric situat al costat de la catedral. L’edifici ha estat reconvertit en el Museu d’Art de Girona i data del 1976. Dins del museu, hi trobareu una de les col·leccions d’art més àmplies de les comarques de Girona, que va des del romànic fins a peces actuals.

Al Museu d’Art de Girona s’hi pot contemplar per ordre cronològic l’art gironí a través d’èpoques i estils successius: romànic, gòtic, renaixement, barroc, realisme, modernisme i noucentisme. També hi ha sales monogràfiques dedicades a la ceràmica, al vidre i a l’art propi de la litúrgia catòlica, així com sales d’exposició temporals.

La col·lecció més àmplia és de l’època medieval, d’on en destaca l’Ara portàtil de Sant Pere de Rodes. Forma part d’un grup de peces medievals que es van trobar conjuntament, i que actualment s’exposen a la sala 1 del Museu d’Art de Girona: una arqueta hispanoàrab, una estauroteca i una crismera

El Museu d’Art també gestiona el conjunt patrimonial de l’Antic Hospital de Santa Caterina, el qual conté una de les farmàcies més ben conservades en el seu emplaçament original del continent.

Si encara no sabeu què fer aquest dissabte 11 de setembre, aneu a fer una visita al Museu d’Art de Girona i aprofiteu que és gratis!

Data: 11 de setembre de 2021

Horari: de 10:00 a 14:00

Adreça: ​​Pujada de la Catedral, 12, 17004 Girona

Compartiu aquesta notícia amb els vostres amics i familiars perquè també se’n enterin que el Museu d’Art de Girona obre les seves portes el pròxim dissabte.

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res