Nou Abacus al centre de Girona

La cooperativa de llibreries Abacus té previst obrir una segona botiga al centre de Girona. Per ara només compta amb un establiment (que encara es mantindrà) a la carretera Barcelona, però ara n’obrirà un de nou al barri de l’Eixample on hi havia un C&A, botiga de roba que va haver de tancar per motius econòmics.

La nova botiga d’Abacus, cooperativa coneguda per la seva venda de llibres, material escolar, joguines i tota mena d’estris per arts plàstiques estarà situada a la ronda de Pare Claret, tot i que també tindrà entrada des de la plaça Calvet i Rubalcaba. La cadena té 45 botigues obertes, la gran majoria situades arreu de Catalunya, tot i que també n’hi ha a Ses Illes i al País Valencià.

A les comarques gironines concretament, Abacus ja ha escampat les seves botigues per Figueres, on hi té una a la Plaça del Gra i una altre al Caprabo del carrer Dama d’Aragó. A la Costa Brava, a Blanes també trobem un establiment al carrer de Ses Falques de Blanes (al costat dels cinemes) i una al carrer doctor Fàbregas d’Olot.

Aquesta cooperativa va néixer al 1968 arrel de l’agrupació de mestres, pares i mares de Barcelona amb l’objectiu de poder proveir-se de material escolar de qualitat i a un millor preu. És una entitat integrada inicialment pels seus consumidors i que finalment al 1986 va incorporar també als seus treballadors com a socis.

A banda de conèixer Abacus com una llibreria/papereria, aquesta cooperativa va més enllà i col·labora amb nombrosos projectes solidaris com n’és el cas de la donació de 7.000 joguines a Creu Roja Joventut, Càritas Catalunya i la Fundació Pere Manel el passat Nadal 2016. 

Paralel·lament, a l’Agenda Abacus que podreu trobar a la web hi ha un munt de cursos, tallers per a tots els públics, presentacions de llibres i moltes altres activitats escampades per tots els 45 establiments amb els que compta la cooperativa.

El taller més proper organitzat a Girona serà el de “Fes un ou de Pasqua amb Magic Dough”, totalment gratuït que tindrà lloc el 10 d’abril. Amb motiu de l’arribada de la Setmana Santa, Abacus ha organitzat aquest taller per a que els més petits puguin crear i decorar els seus propis ous de pascua amb plastilina. Més informació a abacus.coop .

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res