El Bulli 1846 més a prop de l’obertura

Sembla que les obres d’ampliació del 20% de l’antic restaurant El Bulli a la cala Montjoi de Roses s’acabaran al maig. El mateix cuiner i promotor del projecte, Ferran Adrià, preveu que els treballs per enllestir les estructures dels nous espais del futur Bulli 1846 s’acabin en els pròxims dos mesos.

El nou complex gastronòmic, segons paraules del cuiner, serà un «laboratori expositiu», «Hi haurà un equip creatiu de gent treballant i fent recerca sobre l’eficiència en la innovació i, a més, hi haurà una part expositiva sobre el què, el com i el quan de la creació gastronòmica». Recordem que durant cinc anys el seu antic restaurant va ser reconegut com a millor restaurant del món, així que haurem de tenir molt en compte aquestes afirmacions, ja que el Bulli 1846 podria portar molta cua.
Tot i que encara no compta amb els permisos per acabar el projecte complementari, en el qual entrarien en joc la part dels accessos, un pàrquing, uns jardins exteriors i una petita edificació que servirà de punt d’entrada al complex, Adrià diu que el procés segueix pendent de la tramitació després que l’Ajuntament de Roses aturés el març de 2016 els treballs perquè no estaven autoritzats.

Les obres d’El Bulli 1846 es van iniciar el març de 2015 envoltats de polèmica. El projecte inicial preveia una ampliació del 50% respecte de la superfície de l’antic restaurant, que finalment va acabar sent del 20%, ja que era una xifra que obligava el Govern a buscar fórmules legals per permetre l´actuació en un espai que es troba en ple Parc Natural del Cap de Creus.

Ara des de l’Ajuntament de Roses, afirmen que estan pendents que l’Oficina territorial d’acció i avaluació ambiental (que depèn del Departament de Territori) determini si cal un canvi a l’estudi d’impacte ambiental presentat inicialment. Quan això es resolgui, expliquen, el consistori els podria donar llicència.

«L’any que ve hem d’estar aquí, estarem aquí»

Treballen amb la previsió que l’espai pugui obrir l’any vinent i que durant els dos primers anys només s’hi facin visites concertades, la intenció és que vinguin grups reduïts al principi ja siguin experts en I+D o escolars. «Després obrirem al públic però serà una cosa molt intimista, volem poquíssima gent». Malgrat això, el cuiner assegura que «si avui vinguessin 500 persones per Roses això seria molta gent que es podria quedar a dormir i sopar». Si ja era tota una odissea poder reservar taula al Bulli, ara al Bulli 1846, serà una tasca molt més complicada.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res