L’Ajuntament de Girona mantindrà la Griocleta funcionant les 24 h del dia

Després d’obtenir bons resultats a la prova pilot engegada el mes de setembre, l’Ajuntament de Girona ha conclòs que mantindrà la Girocleta en funcionament les 24 h del dia. Durant el període d’octubre a novembre s’han fet 1.589 viatges de la 1 a les 6 h; motiu pel qual s’ha pres la decisió de mantenir aquest nou horari.

“Creiem en el transport públic i en el transport sostenible, i per això tenim com a prioritat el foment de la bicicleta com a mitjà de transport, fent-la cada vegada més accessible i atractiva per al conjunt de la ciutadania. La Girocleta serà un servei obert les 24 hores i els 365 dies l’any, i això serà un benefici per a col·lectius que s’han de desplaçar en horari de matinada que fins ara no tenien aquesta possibilitat.”, afirma la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.

Abans de posar en marxa la prova pilot, les persones usuàries només podien utilitzar la Girocleta de 5.30 h del matí fins a la 1 h de la matinada. Amb motiu de fomentar l’ús d’aquest transport públic, l’Ajuntament va iniciar aquesta prova per tal de comprovar si hi hauria demanda o no del servei en horari nocturn.

Els resultats obtinguts exposen que dels 1.589 viatges que s’han realitzat, el nombre d’usos més elevat es concentra a la 1 i a les 5 h, amb 429 i 440 respectivament. També s’observa que, excepte per les Fires de Sant Narcís, l’habitual és uns 10 viatges diaris de mitjana durant aquest horari nocturn.

Sectors com la restauració que pleguen a la 1 h o veïns i veïnes que agafen l’AVE de les 5.50 h, han traslladat al consistori la seva satisfacció pel que fa a l’ampliació de l’horari. D’altra banda, el servei no ha registrat cap incidència de tram nocturn ni desgavell en la distribució de les bicicletes, i tampoc ha incrementat el vandalisme.

Recuperació del servei

El pic màxim de persones usuàries es va assolir a principis del 2020 amb 3.592 registrats. Tanmateix, a causa de la pandèmia de la COVID-19 es va produir un declivi fins a situar-se a les 3.035 persones registrades. Actualment, la Girocleta compta amb 3.250 usuaris. Ara el servei s’està recuperant a poc a poc, una tendència que també es pot veure amb el nombre de viatges. 

Aquest 2021, des del mes de gener fins al novembre, s’han fet 406.207 viatges, el que significa un increment del 25% respecte al mateix període de 2020. El servei, però, encara està per sota dels 538.817 viatges que es van realitzar en tot el 2019.

Girona compta amb 23 estacions de Girocleta repartides per la ciutat i amb un total de 270 bicicletes disponibles per a les persones usuàries. Recentment, s’han incorporat 70 bicicletes noves i se n’han comprat 250 més que aniran entrant en circulació quan arribin i segons les necessitats del servei. Cal destacar que algunes serviran per substituir aquelles que estiguin malmeses.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res