Torna la Cursa Sant Silvestre de Girona amb noves mesures d’inclusió social

La Cursa Sant Silvestre de Girona torna un any més després que el 2020 s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia de la COVID-19. Tanmateix, aquest cop s’ha optat per fomentar la inclusió a la competició de 5 km incloent la modalitat amb cadira de rodes. Les inscripcions ja estan obertes a través de la web de la Cursa  Sant Silvestre fins al dijous 30 de desembre.

Arriba la 16a edició de l’esdeveniment esportiu, el qual tindrà lloc com cada any el 31 de desembre a les 18 h amb sortida i arribada al Pavelló Municipal Girona-Fontajau. Abans, però, es farà l’11a Mini Sant Silvestre, també inclusiva amb la proposta de tres recorreguts diferents.

El 16 de desembre es va presentar l’esdeveniment a l’Ajuntament de Girona a càrrec del regidor d’Educació, Infància i Esports del consistori, Àdam Bertran, i la presidenta del Club d’Atletisme Griona, Marti Valverde. Les sortides i les distàncies de la Mini Sant Silvestre són tres amb l’objectiu que sigui una cursa oberta a tots els nens i nenes“, ha assegurat el regidor Àdam Bertran, que ha afegit que “amb la finalitat de fomentar la participació i l’activitat física i l’esport, les curses infantils no seran competitives i no hi haurà classificacions; tots els nens i nenes rebran una bossa d’obsequi i una medalla commemorativa“.

Les sortides i les distàncies de la Mini Sant Silvestre són tres: a les 17 h es durà a terme el recorregut de 110 m a l’interior de la zona d’estacionament del pavelló de Fontajau per a infants nascuts el 2016 i posterior; a les 17.15 h començarà el recorregut de 600 m per a mainada nascuda entre el 2013 i el 2015; i la darrera sortida serà a les 17.30 h amb un recorregut de 1.200 m per a nens i nenes nascuts entre el 2012 i el 2010. Des de l’organització es recomanen aquestes distàncies segons l’edat; tot i això, cada infant pot escollir l’opció que millor s’adapti a les seves necessitats amb l’objectiu que sigui una cursa inclusiva.

Els recorreguts de les distàncies de 600 i 1.200 m tindran com a sortida el pàrquing del pavelló de Fontajau. Com en els anys anteriors hi haurà un servei d’acollida de les 16.30 a les 19 h a l’interior del pavelló perquè els pares i les mares puguin córrer la cursa d’adults.

El termini d’inscripció tanca el dijous 30 de desembre a les 23.59h, o bé quan s’assoleixin les 2000 inscripcions a la cursa d’adults o les 300 inscripcions a la Mini Sant Silvestre. Del dorsal 1 al 400, el preu de la inscripció és de 9 euros; del 401 al 800 és de 10 euros, i del 801 al 2.000, de 12 euros. La inscripció a la Mini Sant Silvestre té un cost de 2 euros.

Tots els participants de la cursa de 5 km seran obsequiats amb: una samarreta tècnica de màniga llarga, la bossa del corredor/a i un sorteig d’obsequis de les empreses col·laboradores. Un any més, la Sant Silvestre tornarà a col·laborar amb la campanya solidària “Nassos Contra el Càncer” amb la donació d’un euro del preu de les inscripcions.

Podeu trobar tota la informació de la cursa aquí.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res