La 5ª edició dels Concerts a Cegues portarà 15 concerts a 9 espais de Girona

Concerts sorpresa, sense equip de so i en espais singulars de Girona per a un màxim de 50 espectadors. Aquesta és la recepta dels Concerts a Cegues, que un any més proposaran un joc on l’espectador assisteix a la cita sense saber quin artista anirà a escoltar. En els últims anys, el públic ha pogut sentir Judit Nedermann cantant al soterrani de la Catedral de Girona o David Carabén, líder de Mishima, fent un concert a la presó del Museu d’Art per a 30 espectadors.


Tot això s’ha traduït en una proposta d’èxit que en les últimes tres edicions ha penjat el cartell d’entrades exhaurides a tots els concerts. Aquest any, el festival estrena noves ubicacions i visitarà per primera vegada el Micvé del Museu d’Història dels Jueus de Girona, el Vestíbul Institucional Narcisa de Caramany i Fontdevila de l’antic hospital de Santa Caterina i el coworking cooperatiu Cooking Girona. Amb aquestes noves ubicacions, els Concerts a Cegues reforcen la idea de seguir descobrint nous espais de la ciutat i obrir el festival a ubicacions de gran importància històrica i social.


Més enllà dels tres espais que s’estrenen en aquesta edició, els Concerts a Cegues també descobriran un nou espai de la Catedral de Girona. Després de passar pels soterranis i el claustre del temple, aquest any el festival visitarà la sala Vitralls, on hi podem trobar el vitrall figuratiu més antic de Catalunya.


A més, el festival repetirà les visites al Refugi Antiaeri, els Banys Àrabs i la presó del Museu d’Art, que ja havien acollit concerts el 2022, i tornarà a espais que havien estat seu dels Concerts a Cegues en edicions anteriors com són la Casa Masó i la Capella de Sant Jaume. Aquesta cinquena edició, per tant, comptarà amb 9 espais que acolliran un total de 15 concerts -a la majoria dels espais s’hi oferirà doble sessió- entre el dissabte 11 de novembre i el 2 de desembre.


La programació, que és secreta i no es coneixerà fins que arribi cada concert, seguirà la línia proposada els últims anys, amb artistes consolidats i de renom dins l’escena catalana i, alhora, propostes emergents que estan cridades a ser les veus del futur a casa nostra. Tots els concerts, a més, seran en espais interiors i sense equip de so, seguint una de les màximes del festival.


Les entrades per als concerts ja estan a la venda i es poden comprar a tickets.latornada.cat a un preu de 10 euros.

Cultura per a tots els públics

Un any més, els Concerts a Cegues també oferiran una vessant social amb concerts destinats a fer arribar la cultura a aquells públics que en queden exclosos. El festival va estrenar aquesta iniciativa el 2021 i aquest any portarà dos concerts en residències per a gent gran. La iniciativa s’ha treballat conjuntament amb el servei territorial a Girona del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i oferirà concerts exclusius per a les persones residents i familiars.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res