Descobreix el cartell complet de les Barraques de Girona 2023: tots els artistes i horaris

Els grups de música Zoo, Ginestà, La Fúmiga, Auxili, Mariona Escoda, Los Chikos del Maíz, Crim, Queralt Lahoz i Triquell actuaran a les barraques de les Fires de Sant Narcís del 2023, que tindran lloc del 27 d’octubre al 5 de novembre. Enguany, l’esplanada de la Copa comptarà amb 8 dies de programació musical amb un cartell format per 20 grups. El programa el conformen grups consolidats de primera línia de l’escena nacional, així com grups emergents i propostes internacionals i estatals.

27 d’octubre (22.30h): Crim i Mad Caddies.
28 d’octubre (22.30h): Not Scientists, Johnny Mafia i The Holy Sinners.
29 d’octubre (22.30h): Mariona Escoda i Ginestà.
31 d’octubre (22.30h): Queralt Lahoz, Ketekalles i Tarquim.
1 de novembre (18.00h): Orquestra Maribel.
2 de novembre (22.30h): Los Chikos del Maíz, Vichy Flock.
3 de novembre (22.30h): La Fúmiga, Triquell i Lal’ba.
4 de novembre (22.30h): Zoo, Auxili i Smoking Souls.

El primer dia, el divendres 27 d’octubre, actuaran els tarragonins Crim, el grup capdavanter de l’escena rockera del país. L’acompanyaran els nord-americans Mad Caddies, grup internacional que ha girat pels cinc continents i que tocarà per primera vegada a la ciutat. El primer grup en actuar serà Biznaga, el grup madrileny que està triomfant arreu de l’Estat amb la seva original proposta que beu de les fonts del punk, però que s’han erigit com un dels més ferms candidats a traspassar les fronteres sempre difícils entre aquest gènere i el gran públic.

L’endemà, el dissabte 28 d’octubre, serà el torn dels francesos Not Scientists i Johnny Mafia, dos grups que tocaran per primera vegada a la ciutat i que faran les delícies dels amants del rock. Estaran acompanyats pels gironins The Holy Sinners en el concert que organitza cada any la Comissió de La Copa.

El diumenge 29 d’octubre actuarà la cantant, compositora i intèrpret Mariona Escoda, qui es va donar a conèixer en el programa televisiu Eufòria. També actuarà Ginestà, una de les formacions joves del pop català més singulars i inspirades que aquesta tardor tancarà una gira llarguíssima per enllestir el que serà l’esperat quart disc.

La programació musical a l’esplanada de la Copa tornarà el dimarts 31 d’octubre. L’artista nascuda a Santa Cola de Gramenet Queralt Lahoz, una de les sensacions musicals dels darrers anys al nostre país i més enllà, debutarà a l’escenari de La Copa. Queralt Lahoz té una de les veus més impressionants de l’escena, amb capacitat per cantar un bolero clàssic i rapejar al més pur estil dels 90 amb la mateixa habilitat. L’acompanyaran les barcelonines Ketekalles amb la seva proposta barreja de rumba, flamenco i hip hop, i Tarquim, el grup encapçalat pel saxofonista Pau Vidal, amb una proposta que beu de les arrels populars de la música afro-cubana. 

En la diada de Tots Sants es repetirà el concert en horari de tarda que es va celebrar per primera vegada a l’edició anterior. Enguany, els encarregats seran l’Orquestra Maribel, que celebren en aquesta gira els seus 10 anys d’existència.

El dijous 2 de novembre serà el torn del rap i el hip-hop. Obrirà la nit l’artista gironí Vichy Flock, seguit dels valencians Los Chikos el Maíz, encapçalats per Nega i Tony el Sucio, el grup capdavanter de l’escena hip-hop més combativa de l’Estat, amb gires que els han dut també per Amèrica Llatina i que presentaran el seu darrer treball, Yes Future. Tancarà la nit Senyor Oca, un dels referents del Rap de la Terra, amb un missatge contundent de crítica social. El seu directe, enèrgic i intens, deixa espais per a la reflexió però alhora moments per ballar i gaudir de la festa, un projecte amb forta identitat pròpia.

L’endemà, el divendres 3 de novembre, serà el torn del grup valencià La Fúmiga que arrasa amb la seva proposta festiva i engrescadora on interpel·la les persones joves amb ritmes i lletres que s’acaben convertint en himnes. Estaran acompanyats per Triquell, un dels artistes del moment en el panorama musical català conegut pel seu pas a Eufòria, però que és molt més que això, és un artista amb totes les estrelles que presentarà la seva proposta que es mou entre el pop i les músiques urbanes. Obrirà la nit Lal’ba, grup provinent d’Olesa de Montserrat que barreja la música urbana amb el pop i l’electrònica, i que es caracteritza per unes lletres plenes de referents catalans, originalitat i humor.  

L’última nit de barraques, el dissabte 4 de novembre, actuaran els valencians Zoo, els quals encapçalen el cartell de les Fires d’enguany. El grup farà parada a la ciutat de Girona en el tancament de la seva gira “Panya Tour” i aquest serà un dels dos únics concerts que farà enguany d’accés gratuït. Els acompanyaran els ontinyentins Auxili, amb la seva proposta reggae i de ritmes jamaicans i els pegolins Smoking Souls, tres dels grups referents del panorama musical valencià actual.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res