Ja hi ha data pel judici de les campanes de la Catedral

El proper 16 de març les campanes de la Catedral aniran a judici. El conflicte va començar a principis de gener de l’any passat, després de reiterades queixes de l’Hotel Històric, situat a pocs metres de la Catedral. A partir d’aquell moment les campanes van deixar de sonar a les nits (de les 00:00h fins a les 7:00h del matí) després d’un decret d’alcaldia de l’alcalde fins aleshores, el Sr. Carles Puigdemont, d’acord amb l´ordenança municipal de sorolls i a la llei de Protecció contra la Contaminació Acústica.

L’hotel va alertar que nombrosos clients havien marxat de l’establiment turístic i que alguns anul·laven nits reservades perquè no podien dormir. A més, comptaven amb diferents informes efectuats per tècnics municipals que assenyalaven que el toc del campanar superava els decibels permesos.

Aquesta decisió, però, va fer que els Veïns del Barri Vell es mobilitzessin a favor de la tornada de les campanes a les nits. Albert Ballesta, durant el seu breu mandat, va restituir el toc de campanes a les nit, el 24 de febrer. Ho va fer a través d’una maniobra legal, emparant-se en la Llei de Centres de Culte, que reconeix la singularitat de les campanes i permet incloure-les com a excepció a la normativa de sorolls. A més, al mes maig, el ple va protegir el so de nou campanars de la ciutat com a Bé Cultural d’Interès Local.

Cal remarcar que l’establiment no demanava silenciar les campanes sinó que no superessin els decibels permesos. El pacte entre les parts però, no va ser possible, malgrat que hi va haver múltiples reunions. Pert tant, sembla que la única solució possible s’haurà de trobar dins una cambra als jutjats.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars