El Museu del Joguet i els jocs de Hollywood

El Museu del Joguet de Catalunya (MJC) ha estrenat a Figueres aquest diumenge l’exposició
“Els Jocs de Hollywood” que homenatja les principals estrelles del cinema americà, i que després han esdevingut un producte de marxandatge en forma de joguet.

“Els protagonistes de les pel·lícules realitzades per les grans productores de cinema de Hollywood (Paramount Pictures el 1912; 20th Century Fox el 1915; Goldwyn Picture Corporation, més tard Metro-Goldwyn Mayer, el 1916; Warner Bros Studios el 1923; The Walt Disney Company també el 1923) esdevingueren unes autèntiques estrelles.

Aquests mites cinematogràfics van establir un fort vincle amb l’espectador. Tal és així que entre el 1920 i el 1940 la imatge dels personatges cinematogràfics més populars (Charles Chaplin, Harold Lloyd, Groucho Marx, Shirley Temple o Mickey Mouse) es plasmaren en joguets i jocs. El merchandising i el consum de masses era ja una realitat als Estats Units (a excepció dels anys de la Gran Depressió) així que calia aprofitar-ho al màxim, cosa que avui dia continua fent-se.” (Museu del Joguet de Catalunya, 2017).

Una presentació molt diversa on es troben figures de tot tipus, des de les més reproduïdes com el dibuix per excel·lència de Disney, en Mickey Mouse, a d’altres més complicades de trobar com un ninot de Charles ChaplinUna exposició recomanada per grans i petits que pot visitar fins el proper 2 d’abril i on s’explica la fascinant història que s’amaga rere de cada joguet i els casos més paradigmàtics entre el cinema i les seves joguines.

museu del joguet

museu del joguet 3

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res