L’Aeroport de Girona podria convertir-se en una terminal satèl·lit del Prat

El passat dilluns 12 de febrer, el ministre de Foment Íñigo de la Serna ha anunciat un nou projecte en el qual estan involucrats els aeroports del Prat i l’Aeroport de Vilobí d’Onyar.

A causa del constant creixement de l’aeroport de Barcelona que cada vegada més s’acosta la xifra límit de passatgers situada en 55 milions (actualment es troba en 47,5 milions), es planteja establir una terminal satèl·lit a Girona, de tal manera que es podria alliberar aquest flux de passatgers.

Foment preveu una inversió total d’1.465 milions fins al 2026 en l’aeroport del Prat. A més de la terminal satèl·lit i la seva connexió amb la T1 s’incorpora una plataforma d’estacionament d’aeronaus valorada en 70 milions i un nou edifici d’aparcaments de vehicles per atendre l’esperat augment de passatgers. Convertir doncs l’aeroport Girona-Costa Brava en una extensió de l’aeroport del Prat significarà una inversió de 55 milions d’euros per a construir un baixador de l’AVE a Vilobí d’Onyar (Selva) que suposarà poder enllaçar l’aeroport de Girona amb la ciutat de Barcelona de manera àgil i veloç, donant resposta a l’alliberament passatgers de les instal·lacions del Prat i alhora proporcionant un cert impuls al de Girona-Costa Brava.

La terminal satèl·lit es connectarà amb la T1 mitjançant un tren automàtic, amb un sistema similar al que funciona en la T4 de Barajas i altres aeroports de tot el món. La instal·lació permetrà guanyar 17 nous llocs per a aeronaus i està pensada per acollir especialment avions de gran grandària que realitzen rutes intercontinentals. “És un tràfic que és necessari potenciar”, ha destacat el ministre.

Tanmateix, Íñigo de la Serna ha estat ambigu a l’hora de parlar de terminis però sí ha explicat que serà una “solució ràpida”. Ara queda esperar per comprovar com de “ràpida” serà aquesta solució.

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars