Quan arribarà la fase 1 del desconfinament a Girona i què suposarà?

Actualització 06/05 17:30h: Sembla, segons les últimes notícies, que l’entrada a la fase 1 del desconfinament a Girona no serà el proper 11 de maig. Us en mantindrem informats!

Tot i la confusió que generen les fases del desconfinament, mica en mica anem entenent què suposarà cada una d’elles i com podrem anar recuperant una certa normalitat, sempre i quan les autoritats sanitàries ho considerin oportú.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir que algunes zones tenen dades “claríssimes” que indiquen que sí podrien entrar en la fase 1 l’11 de maig com Terres de l’Ebre, Pirineu i Aran, Lleida i Tarragona, altres que ho tenen més complicat com Barcelona ciutat i les dues àrees metropolitanes, mentre que quan se li va preguntar per Girona va assegurar que “ho mirarem absolutament tot i mirarem bé Girona”.

En tot cas, la consellera no es va voler mullar ja que considera que és “molt imprudent i irresponsable dir dates abans d’hora”.

En tot cas, imaginant que entrem en la fase 1 l’11 de maig, què suposaria això per a tots nosaltres? Anem a analitzar alguns aspectes que canviaran en aquesta primera fase del desconfinament.

Amb l’entrada de la fase 1 es podrà obrir el petit comerç, locals de fins a 400 metres quadrats. L’aforament es limitarà al 30%, amb distància de seguretat de dos metres i quan sigui possible que només hi hagi un client dins el local. 

Els allotjaments turístics també podran obrir, sense poder accedir a les zones comunes i amb restriccions.

Seguirà existint atenció preferent per als majors de 65 anys.

Les terrasses dels bars i els restaurants podran obrir amb una ocupació màxima del 50% de les taules, sempre i quan s’asseguri la distància de seguretat entre els clients. La normativa deixa en mans dels ajuntaments el poder permetre més extensió de la terrassa perquè hi hagi més ocupació de clients però respectant la proporció de taules/superfície del 50%.

Pel que fa a les reunions socials entraríem en una nova dimensió: en aquesta primera fase es permetran trobades en grups de fins a deu persones, sempre i quan no siguin vulnerables i amb malalties prèvies, que es podran dur a terme en domicilis privats o a espais públics. La ocupació dels vehicles privats seguirà estant limitada, excepte per a les persones que convisquin juntes, que hi podran anar plegades.

Biblioteques, llocs de culte religiós, museus, actes i espectacles culturals al aire lliure o en llocs tancats… tots es podran reprendre amb limitacions al seu aforament. També el turisme actiu i de natura per a grups limitats i la producció audiovisual i la filmació de cinema i de sèries.

També recuperarem el transport públic urbà i interurbà amb una oferta entre el 80% i el 100%. En trajectes de mitja i llarga distància es mantindrà l’oferta del 30% i els combois podran anar mig plens.

Sigui el dia 11 o sigui més endavant, aquest és l’horitzó que tenim davant en aquests moments. 

 

 • No comments yet.
 • Add a comment

  També et pot interessar...

  al dia!

  Vols rebre l’actualitat de Girona al teu correu electrònic? 

  PD: No som gens pesats i podràs borrar-te de la llista quan vulguis!


  Els més populars

  No et perdis res